Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-06 13:19:00

Tarlós szerint egyre élhetőbb város Budapest

A főváros az élhető nagyvárosok sorrendjében egyre előkelőbb helyen szerepel a nemzetközi listákon az utóbbi években - mondta Tarlós István főpolgármester szombaton a Népligetben, a Múltidéző Piactér és a SzeptEmber Feszt ünnepélyes megnyitóján.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), illetve a SzeptEmber Feszt ötletgazdái által szervezett rendezvény megnyitóján a kormánypártok főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: ez az eredmény a fővárosnak és a kamarának egyaránt köszönhető.

Tarlós István felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosban folyamatosan javul a közterek és az épületek állapota, így nem véletlen, hogy 2014 első félévében több mint 4 százalékkal nőtt a Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma.

"2008-ban visszaesett a vendégéjszakák száma, most pedig meredeken emelkedik, már 6,5 millió felett tartunk" - fűzte hozzá.

Az iparkamarával való együttműködésről szólva azt mondta: régóta "meghitt" kapcsolatban él és dolgozik egymás mellett az önkormányzat és a szervezet. 2011-ben együttműködési megállapodás is született közöttük, amely - Tarlós István szavai szerint - nem elhanyagolható eredményekhez vezetett már eddig is.

Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK kereskedelmi tagozatának elnöke azt mondta: a 164 éves múltra visszatekintő szervezet ezzel a rendezvénysorozattal tiszteleg hagyományai, illetve a régmúlt idők polgárai és családjai előtt, akik alapítóként közreműködtek a kamarai rendszer megalkotásában.

Hozzátette, hogy a céhek korától napjainkig a kézművesség, a kereskedelem és a gasztronómia mindig központi eleme volt a fővárosi iparosok világának, így a budapesti börzéknek és piacoknak is.

A fesztivál egész hétvégén tart a Népligetben, ahol a látogatók a korabeli vásárok hangulatával ismerkedhetnek meg.

MTI

További belföldi híreink