Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-23 08:31:00

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a norvég pénzek után

Hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az Ökotárs Alapítvány által koordinált Norvég Civil Támogatási Alap gyakorlatával kapcsolatban - írta a Magyar Hírlap az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján.

Először az ügyészség kezdte a vizsgálódást feljelentés alapján, majd július közepén feljelentéskiegészítést rendeltek el -  idézte fel szombaton a lap.    

Lázár János idén áprilisban, még a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként levélben fordult a norvég kormány fejlesztésekért felelős tagjához, mert a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásait az Ökotárs Alapítvány vezetésével osztják szét Magyarországon.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal májusban indított eljárást az alap felhasználásának teljes körű áttekintésére. A lapnak Csepreghy Nándor helyettes államtitkár korábban azt mondta, nem a kormány tette a feljelentést.

Ahogy arról augusztus elején beszámoltunk, sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az V. kerületi rendőrkapitányság az Ökotárs Alapítvány ügyében.

A feljelentés a Fővárosi Főügyészséghez érkezett, a vádhatóság feljelentés kiegészítést rendelt el, amivel az V. kerületi rendőrséget bízta meg. Később az ORFK a Nemzeti Nyomozó Irodához tette át a feljelentés-kiegészítést.

MTI / atv.hu

További belföldi híreink