Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-03 16:36:00

3-as metró: korrupciót gyanít az LMP

Az LMP szerint korrupciógyanús pályázaton választották ki a hármas metró felújításának tervezőjét - erről közleményben tájékoztatta a párt vasárnap az MTI-t.

A Csárdi Antal főpolgármester-jelölt által jegyzett közlemény szerint a nyertes Főmterv Zrt. a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) második körös meghívásos pályázatán közel háromszor annyiért vállalta a feladatot, mint az eredeti kiírás keretösszege.
   
Felidézi, hogy a BKK által kiírt 616 millió forintos keretösszegű pályázaton eredetileg három cég indult, de kettő a meghirdetett keretnél magasabb ajánlatot adott, míg a francia Systrát hiányos pályázat miatt kizárták.
   
A második körös versenyben már csak meghívott cégek vehettek részt és mind a Systra, mind a magyar Főmterv jóval drágább ajánlatot nyújtott be. Eközben a főváros 616 millió forintról 2,6 milliárdra emelte a pályázat keretösszegét.
   
A párt főpolgármester-jelöltje szerint mindez azért aggasztó, mert a pályázatra 600 millió forint uniós forrás állt rendelkezésre, az ezen felüli összeget pedig a főváros költségvetéséből kell finanszírozni.
   
Ebben a helyzetben az LMP választ szeretne arra kapni a BKK vezetésétől, hogy miért kellett több mint négyszeresére emelni a keretösszeget, ha a kiírásban semmi nem változott, illetve miért kellett a második körben meghívásos pályázatot hirdetni.
   
Az LMP  felszólítja a BKK-t, hogy tegye nyilvánossá a két eljárás során benyújtott valamennyi pályázatot - közölte Csárdi Antal.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink