Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-07-02 10:28:00

Nézőpont: Fidesz 47, Jobbik 19, MSZP 14

A Fidesz-KDNP továbbra is magabiztos fölénnyel vezeti a pártok versenyét, a megkérdezettek 37 százaléka szimpatizál a kormánypártokkal a Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatása szerint.

A felmérésről, amelyet az intézet a Heti Válasz megbízásából készített június 16 és 28. között 1000 ember telefonos megkérdezésével, szerdán számoltak be az MTI-nek.

Kiemelték: az európai parlamenti választás utáni első közvélemény-kutatásuk alapján a Fidesz-KDNP továbbra is fölényesen vezeti a pártok versenyét, az összes megkérdezett 37 százaléka nyilatkozta, hogy a kormánypártok szimpatizánsa.

Mint írták, a három baloldali párt közül az MSZP az összes megkérdezett között 8 százalékon áll, a DK 4, az Együtt-PM 3 százalékon. A három baloldali párt támogatottsága folyamatosan változik, még nem kristályosodott ki, hogy hosszú távon miként alakulnak a pártok közötti erőviszonyok - vélekedtek.

A Nézőpont Intézet megállapította: az LMP hasonló támogatottsággal rendelkezik, mint a DK (4 százalék), a Jobbik pedig - kihasználva a baloldali blokk megosztottságát  -, 11 százalékos szimpatizánsi arányával jelenleg a második legerősebb párt.

Közölték: 59 százalékos választási aktivitás mellett, a potenciális támogatottsági adatok hasonló struktúrát mutatnak. A Fidesz-KDNP 47 százalékos előnnyel vezet, a kormánypártot a Jobbik követi 19 százalékkal, a baloldali blokk legerősebb pártja pedig az MSZP 14 százalékkal. Az LMP és a DK 7-7 százalékon áll, az Együtt-PM-nek pedig 6 százalékos a támogatottsága a potenciális szavazók között.

MTI

További belföldi híreink