Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-06-23 21:31:00

Kónya bejelentette: pártot akar a Szolidaritásból

Én pártot akarok a Szolidaritásból, de ezt a tagságnak is meg kell szavazni – jelentette be Kónya Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Szolidaritás elnöke azt mondta, több törésvonal is keletkezett közte és az Együtt között. Az egyik ilyen egy bizalomvesztés volt, azért, mert januárban leült tárgyalni Gyurcsány Ferenccel. Aztán - tette hozzá - sokkal kevesebb pozíciót kaptunk, mint, ami az erőnk alapján járt volna. Annak semmi alapja, hogy be akarja vinni a Szolidaritást a DK- ba, ez csak akkor fordulhat elő, ha a tagság úgy akarja, de minden demokratikus párttal keresik az együttműködés lehetőségét, így a DK-t sem lehet kizárni, mint lehetséges partnert- magyarázta Kónya.

Szigetvári Viktor szintén az Egyenes Beszédben elmondta, semmilyen nézeteltérése nincs Kónya Péterrel. Kapott jelölést, de ő döntött úgy, hogy nem indul tisztségért – mondta az Együtt ügyvezető társelnöke, majd hozzátette: meg akarja tartani Kónya Pétert, de az Együttből homogén néppártot akarnak csinálni, ebben lehet közöttük nézeteltérés. Szigetvári elmondta, teljesen új alapszabályt alkottak, megnyitották a tagfelvételt, közelebb akarnak kerülni az emberekhez, a problémáikhoz, ehhez nagyobb tagság, több helyi szervezet kell.

atv.hu

További belföldi híreink