Itthon

Varga ráküldi a NAV-ot az RTL-re, Kecskemét is kaphat egy minisztériumot - frissül

Az NFM visszautasítja az Index állításait
június. 26. csütörtök 19:25

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) visszautasítja az Index hírportál "Seszták Miklóst támadó, nyilvánvalóan lejárató célzatú csütörtöki cikkében foglalt, rosszindulatú állításait" - közölte az NFM az MTI-vel csütörtökön. "A nemzeti fejlesztési tárca megerősítette korábbi közlését: a miniszter május óta szüneteltetett ügyvédi tevékenységével kapcsolatban tiszteletben tartja a jogszabályi és szakmaetikai elvárásokat, így az ügyvédi titokra vonatkozó követelményeket is. A minisztérium csak annyiban kommentálja a hírportál információira hivatkozó pártnyilatkozatokat, hogy a megszólalók sikertelenül próbálnak fogást találni az új kormánytagon" - áll a közleményben.

Cégtemetős ügy: megszólalt Seszták is
június. 26. csütörtök 19:21

Egy kaptafára létrehozott, több száz bedőlt betéti társaság létrehozásában vett részt Seszták Miklós, az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere. A tárcavezető közreműködésével orosz és ukrán állampolgárok nevére jegyezték be a cégeket, amelyek szinte kivétel nélkül mind cégtemetőkben végezték. Az ellenzéki pártok azonnali lemondásra szólították fel a KDNP-s minisztert. Tovább...

Varga: az RTL 23 milliárdos tranzakciójára illik odafigyelni nekem is
június. 26. csütörtök 19:20

Varga Mihály szerint az RTL Klub egy 2011-es tranzakciójához kapcsolódó 23 milliárd forintos veszteségelhatárolásának mértéke már az a nagyságrend, amelyre "mindenki felkapja a fejét", és amelyre "egy gazdasági miniszternek is illik odafigyelnie". A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek csütörtökön azt is elmondta, hogy az adózás rendjéről szóló törvény biztosította a jogalapot számára a vizsgálat elrendeléséhez. Tovább...

A Jobbik is Seszták távozását követeli
június. 26. csütörtök 16:38

A Jobbik azt kéri Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy fedje fel a tömeges cégalapításokkal kapcsolatban a valóságot és önként távozzon a tárca éléről. Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: annyira "jól sikerült" a kormány gazdasági visszaélések elleni harca, hogy az új kormányban tárcát kapott az az ügyvéd is, aki több száz fantomcéget hozott létre. A jobbikos politikus jelezte: meggyőződése, hogy a cégeket gazdasági vagy más visszaélések miatt hozták létre és erről Seszták Miklósnak is tudnia kellett, most azonban ügyvédi titoktartásra hivatkozva hallgat.

LMP: Sesztáknak azonnal távoznia kell
június. 26. csütörtök 16:09

Az LMP véleménye szerint már Seszták Miklós miniszteri kinevezése is súlyos hiba volt, a politikusnak most pedig azonnal távoznia kell posztjáról - reagált a nemzeti fejlesztési miniszterről szóló, az Indexen megjelent cikkre Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke.

Az Index csütörtökön írt arról, hogy az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket. Seszták Miklós az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozott a lapnak - áll a cikkben.

Nőtt a politikai hírek aránya az RTL Klub Híradójában
június. 26. csütörtök 15:57

Jelentősen növelte a politikai hírek arányát az RTL Klub az esti hírműsorában a reklámadóról szóló törvényjavaslat benyújtása óta. A Nézőpont Intézet elemzésében megállapította, hogy a csatorna június első három hetében kétszer annyit foglalkozott a reklámadóval, mint a devizahitelesek ügyével. 

Paks: az MSZP szakértői csoportot hoz létre
június. 26. csütörtök 14:51

Az MSZP szakértői csoportot hoz létre a paksi erőműbővítést ellenőrzésére - jelentette be az ellenzéki párt megbízott parlamenti frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatón Tóbiás József a szakértői csoport létrehozását azzal indokolta, hogy a jelen és a jövő generációinak életét, biztonságát befolyásoló veszélyes üzem létrehozásáról döntött az Országgyűlés. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert arra szólította fel a képviselő, tegye lehetővé számára, hogy harminc napon belül megismerhesse a beruházással kapcsolatos, a tárcavezető szerint létező hatástanulmányokat.

DK: Seszták azonnal távozzon
június. 26. csütörtök 14:09

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy azonnal távozzon a kormányból. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azzal indokolt: az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere az index.hu információi szerint évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek aztán szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és nem igazán átlátható működésüket.

A hírportál szerint orosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be, az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt. Kifizetetlen közterheik, törvénytelen és követhetetlen tevékenységük miatt a cégbíróság azóta gyakorlatilag az összes céget felszámoltatta - idézett a cikkből a DK-szóvivő. Megjegyezte, hogy a tömeges székhelykén működő házban működött a Fidesz kisvárdai irodája is. A DK "felszólítja Seszták Miklóst, hogy mint kamuminiszter, azonnal távozzon a kormányból!" - jelentette ki Gréczy Zsolt.

Betiltaná a kormányzati propagandát az LMP
június. 26. csütörtök 11:35

Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi a kormányzati propaganda, valamint a köztulajdonban álló és nem versenyző, monopolhelyzetű cégek reklámozásának tilalmát - közölte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András, az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Schiffer András azt mondta: amikor minisztériumok vagy olyan monopol helyzetben lévő cégek, mint például a Magyar Villamos Művek Zrt. vagy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. reklámoznak, az szükségtelen, sérti a sajtószabadságot. Ezek a hirdetések a politikai korrupció melegágyai - értékelte továbbá az LMP-s politikus.

Répássy: pontos, méltányos és gyors igazságszolgáltatás a cél
június. 26. csütörtök 10:00

Az a cél, hogy az igazságszolgáltatás a lehető legpontosabb, legméltányosabb és leggyorsabb legyen - mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a perelhúzódásról rendezett csütörtöki nemzetközi konferencián a Kúrián.

Az államtitkár a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete Perelhúzás: a felek és képviselőik felelőssége és együttműködése című nemzetközi konferenciáján hozzátette: a kormánynak minderre figyelnie kell. A mindenkori kormány, a végrehajtó hatalom elemzi az ítélkezési gyakorlatot, és szükség esetén reagál rá: jogot alkot vagy jogalkotást kezdeményez - mondta Répássy Róbert.