Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-05-30 17:36:00

LMP: Kishantos ellehetetlenül

Az LMP továbbra is aggasztónak ítéli azokat a folyamatokat, amelyek az egyre nehezebbé váló ökológiai gazdálkodás alól húzzák ki a talajt és amelyek a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ellehetetlenülésével járnak együtt - reagált a Székesfehérvári Járásbíróság szerdai döntésre Sallai R. Benedek képviselő pénteken.

A képviselő azt mondta, hogy pártja nem a bírósági döntést, hanem a földpályázatok eredményének morális alapját és szakszerűségét kérdőjelezi meg. Hangsúlyozta, hogy sok olyan állami termőföld van még, amelyet nem pályáztattak meg, az LMP pedig keresni fogja annak lehetőségét, hogy segítse a kishantosiakat tevékenységük folytatásában.
   
A Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztálya csütörtök délután közölte, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság elutasította első fokon, nem jogerősen a felperes Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. keresetét szerdán, mert jogi álláspontja szerint a vitatott termőföldek birtoklására kizárólag az új haszonbérlők rendelkeznek jogcímmel.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink