Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-09 08:05:00

Bejelentés az ATV-ben: lemond a PM teljes elnöksége

Karácsony Gergely az ATV Start című műsorában bejelentette, hogy május 25-ei hatállyal lemond a PM teljes elnöksége a választási vereség miatt.

A PM képviselői csoportjának vezetője elmondta, hogy Szabó Tímea és Jávor Benedek társelnökök, Bakó Krisztina, Scheiring Gábor és Tordai Bence elnökségi tagok, valamint ő maga május 25-ei hatállyal távoznak a párt éléről és előrehozzák az októberre tervezett tisztújítást. Azért nem azonnali hatállyal mondanak le, hogy az EP-kampányt még végig tudják csinálni- jelentette ki. A tisztújításra az EP-választás után kerül majd sor.

Karácsony arról is beszélt, hogy az országgyűlési választáson súlyos kudarcot szenvedtek és megkerülhetetlen, hogy a felelősséget vállalják. "Minden, amit el szerettünk volna érni, abból nagyon kevés valósult meg és akkor most finoman fogalmazok"- mondta Karácsony.

Utalt rá, hogy az összefogás többi pártjának is illene elgondolkodni azon, hogy személyi változások szükségesek: "nem gondoljuk azt, hogy egy ilyen kudarc után bármelyik ellenzéki párt vezetése megkerülheti a politikai felelősség kérdését".

Sok kompromisszumot kötöttek, aminek nem volt haszna, a továbbiakban ezt nem szeretnék, így nem lesz önálló parlamenti frakciójuk- mondta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink