Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-03-15 13:05:00

Roadshow-ba kezdenek Schmuckék

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja március 15-ei felhívásában arra szólítja fel az összes egyéni országgyűlési képviselőjelöltet, hogy adja vissza az Magyar Államkincstár által számára folyósított kampánypénzt, és törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ezeket az összegeket fordíthassák bölcsődei fejlesztésre.

Schmuck Andor pártelnök sajtótájékoztatója előtt telefonon az MTI-nek azt mondta: úgy gondolják, hogy "a duma ideje lejárt", hatalmas kampányesemények, szavak helyett a baloldal hitelét a tettek hozzák vissza, s annak idején "a Pilvaxban sem kaptak napidíjat a baloldali ifjak".

Szerinte a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja nem tartja elfogadhatónak, hogy az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek egymillió forintot "eltapsoljanak", ezért 82 egyéni jelöltjük március 15-étől nem veszi fel az egy-egy millió forint kampánypénzt. Az erről szóló dokumentumot a pártelnök szombaton a budapesti Blaha Lujza téren írta alá, majd hétfőre eljuttatja az államkincstárhoz.

Felszólítják továbbá az összes, mintegy 1500 egyéni képviselőjelöltet, hogy adja vissza a neki folyósított összeget. Schmuck Andor közölte, azért fordulnak példát mutatva közvetlenül az egyéni jelöltekhez, mert úgy látják, "a régi baloldal szociálisan nem érzékeny".

Kiemelte: pártjuk fontosnak tartja, hogy a legifjabb generációt szolgálják, ezért egyúttal törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy a fel nem vett kampánypénzeket lehessen bölcsődei férőhelyek létrehozására és bölcsődei fejlesztésre fordítani. Hozzátette, javaslatukat értelemszerűen csak az új parlament tudja majd megvitatni, de azt eljuttatják a kormánynak.

Schmuck Andor utalt arra, hogy pártjuk ételosztásba kezdett és szociális segítséget nyújt a rászorulóknak, a jövő héten pedig roadshow-t indít.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink