Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-02-11 14:30:00

Betyársereg: Kiállunk a Jobbik mellett

Tyirityán üzent az ATV-nek és „fajhű munkatársainak”.

A Betyársareg honlapján reagált tegnapi cikkünkre Tyirityán Zsolt, a szervezet vezetője. Mint megírtuk, az önmeghatározása szerint nemzeti szocialista Tyirityán a napokban „A közélettől a terrorizmusig” címmel tartott előadást Pécsen 150-200 résztvevő – köztük 2006-ban edződött utcai harcos – előtt. A Betyársereg vezetője bal- és jobboldali terroristákról, a gerillaharcról és a Betyársereg terveiről beszélt.

Egy Robert Matthews nevű amerikai terrorista kapcsán elmesélte, hogy a fajvédő férfi megölt egy őt és szervezetét bíráló, zsidó származású műsorvezetőt, aki – mint Tyirityán magyarázta – olyan volt, mint „a Kálmán Olga nőben”, vagy Bolgár György.  

A Betyársereg vezetője a Jobbikhoz fűződő korrekt kapcsolatukról is beszélt, és azt mondta, azért támogatja a pártot, mert az képviseli a nemzeti eszmét.

Cikkünk megjelenése után Tyirityán azt írta, ő csak történelmi előadást tartott, a tőle idézett „kiragadott” mondatok ezért félrevezetőek, a bemutatott terroristák nem a példaképei. „Hát el kell keserítsünk mindenkit, ezek egy történelmi előadás példái voltak! Semmilyen formában nem példaképként utaltam rájuk, ennek ellenére az ATV folyamatosan ezt pórbálja kihozni. Nekik és fajhű munkatársaiknak üzenjük nyugodtan lehet ezekkel a vádakkal dobálózni, kivágni a szövegkörnyezetből pár részletet.”

vona gábor és tyirityán zsoltVona Gábor és Tyirityán Zsolt

Ugyanakkor a Betyársereg vezetője ismét leszögezi, hogy „a Jobbik a politika szennyében az egyetlen olyan erő, amely mellett kiállhatunk és bár más úton, más eszközökkel, de a közös célért, a nemzet jövőéjért harcolunk.”

Az alábbiakban néhány videó a közelmúltból a Betyársereggel, a Tyirityán által is jó példaként emlegetett Magyar Nemzeti Arcvonallal és más szélsőséges szervezettel.

Videó a Nemzeti Arcvonal kiképzéséről


"Fegyverbe!" - Harcra szólít a Betyársereg videója


Toroczkai László és a Betyársereg megkoszorúzza Rózsa Sándor sírját


Egy francia televízió összeállítása a Betyárseregről


"Becsület" napi megemlékezés


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink