Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-02-06 12:57:00

"Simicska leszedegetheti az ellenzéki plakátokat"

Saját szája íze szerint alakította a Fidesz a választási kampányplakátokra vonatkozó szabályokat, legalábbis a PM társelnöke szerint, aki az ATV Startban azt mondta, ez elsősorban nem az ellenzék, hanem a demokratikus verseny ellen irányul.

Karácsony Gergely szerint a Fidesz egy kormányrendelettel, a választási törvényt felülírva gyakorlatilag ellehetetleníti a választási kampányplakátok elhelyezését, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés rendeletével szemben immár nem csak műemlékeken, de magán- és középületeken sem lehet plakátot elhelyezni, legalábbis engedély nélkül. A PM-es képviselő szerint mindez beleillik abba a képbe, hogy a kampány egyre inkább kezd áttevődni az óriásplakátok piacára, ami nem meglepő, hiszen itt a plakátcégeknek mintegy 50 százaléka Orbán Viktor és a Fidesz érdekeltségébe tartozik.

Mindenesetre Karácsony szerint az ellenzék plakátoljon csak nyugodtan, végtére is a választási törvény nem tiltja, Simicska Lajos meg majd szedje le a plakátokat egyenként, ha van hozzá kedve.

Karácsony a szokásos választási esélylatolgatás keretében kifejtette, szerinte már az is fontos siker, hogy az összefogás után nem csökkent az ellenzék támogatottsága, sőt, szerinte az ellenzéki pártok összefogása következtében az emberek már optimistábban állnak a kormányváltás kérdéséhez. Innentől kezdve egy olyan kampányt kell folytatnunk a következő két hónapban, ami nem csak arról beszél, hogy van összefogás, hanem arról is, hogy ez az összefogás miről szól - magyarázta a PM társelnöke.

Február 3-tól Híradóink új időpontokban: 17.45-kor, 18.45-kor és 21.45-kor kezdődnek.


atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink