Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-01-30 12:02:00

Jönnek: Elégedetlenek Pártja, Nemzeti Forradalmi Párt, VÁLASZ Párt...

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Az országgyűlési választásokon indulni szándékozó jelölőszervezeteknek nyilvántartásba kell vetetniük magukat; a szervezetek folyamatosan juttatják el kérelmüket az NVB-hez. A bizottságnak a bejelentéstől számított három napon belül kell döntenie a jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről. Ehhez előbb a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi a szervezet létezését, adatainak hitelességét a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában. Az NVB korábban már nyilvántartásba vette az első 27 jelölőszervezetet. A testület csütörtöki ülésén további 11-et vett nyilvántartásba, ezek - a kérelmek beérkezési sorrendjében - a következők: Együtt 2014 Párt (Együtt 2014), Zöldek Pártja (Zöldek), Magyar Liberális Párt (MLP), Elégedetlenek Pártja (EP), Nemzeti Forradalmi Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik), Demokratikus Koalíció (DK), Élőlánc Magyarországért (Élőlánc), Magyar Cselekvő Párt (MCSP), A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Nemzeti Érdekért Párt.
   
A Zöld Centrum Párt és a Szegényeket Pártoló Párt nyilvántartásba vételét az NVB visszautasította, mert a bíróság arról tájékoztatta az NVI-t, hogy nem pártok. Az NVB nem vette nyilvántartásba a Nemzeti Forradalmi Párt rövidített nevét, amely Magyar Hajnal lett volna, mert a rövidített névnek vagy nyelvtani, vagy logikai kapcsolatban kell állnia a teljes névvel.
   
Az NVB úgy döntött, hogy A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt nem használhatja a választási eljárásban a benyújtott jelképét, amely nagyban hasonlít a szent koronára.
   
Az NVB múlt héten már 27 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba, ezek - a kérelmek beérkezési sorrendjében - a következők: Seres Mária Szövetségesei (SMS), Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP), Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP), Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt (Független Kisgazdapárt), Magyar Demokratikus Unió (MDU), Együtt - a Korszakváltók Pártja (Együtt), Aquila Párt (AQP), Szociáldemokrata Párt (SZDP), Párbeszéd Magyarországért Párt (PM), Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt (Eu. Rom), Magyar Keresztény Szociális Unió (MKSZU), Magyar Gazdaság Párt (MGP), Összefogás Párt (ÖP), Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt (MMRÖP), Magyar Szocialista Párt (MSZP), Keresztény Magyarok Szövetsége (KMSZ), FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség (Fidesz), Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (SEM), VÁLASZ Párt (A Válasz), Magyar Munkáspárt (Munkáspárt), Magyarországi Cigánypárt (MCP), Szabad Magyarok Pártja (SZMP), Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI), Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP), Magyar Nemzeti Rend Párt (MNRP), Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja (Szociáldemokraták).

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink