Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-01-14 05:10:00

Kuruc.infót osztott meg a Kerényi-féle százak egyike

Egy Fidesz-közeli nőszervezet pedig nemrégiben kitüntette Siklósi Beatrixet, az MTVA kulturális főtanácsadóját. A ceremónián felolvasták Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter Siklósihoz írt laudációját. Az alábbiakban Siklósi munkásságából szemezgetünk, a teljesség igénye nélkül.

November végén Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Arany Búzaszem-díjjal tüntette ki Siklósi Beatrixet, az MTVA kulturális – a meghívó szerint kultúrális – főtanácsadóját, hívta fel a figyelmet a Blackflag blog.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége díját – a szervezet tiszteletbeli elnöke Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő – Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke és európai parlamenti képviselője adta át.

Nem tudott jelen lenni az eseményen Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, de felolvasták Siklósi Beatrixnek küldött laudációját. A politikus többek közt azt üzente: „örömmel gondolok arra, hogy közös harcaink is vannak”. Mint a miniszter fogalmazott, „Siklósi Beatrix televíziós munkái a valóságot rendszerbe ágyazva, összefüggéseiben tárják fel, megmutatva az álmunkat is, ami a valóságunk másik dimenziója”.

Siklósit nem először részesítik elismerésben: A Jobbik-közeli Hazatérés Templomában a Horthy Miklós budapesti bevonulásának kilencvenedik évfordulója, egyúttal Tormay Cécile írónő emléktáblájának avatása alkalmából rendezett ünnepségen, 2009. november 10-én munkásságáért tüntették ki.

Az MTVA kulturális főtanácsadója 2012. április 25-én egy, a II. világháborús magyar szerepvállalást dicsőítő képet osztott meg a Facebookon.

Siklósi Beatrix 2012. május 6-án a Kuruc.info egyik – azóta törölt – cikkéhez szólt hozzá.

Ugyanő 2012. június 18-án a Facebookon megosztott egy Horthy Miklóst ábrázoló portrét az egykori kormányzó születésének 144. évfordulója tiszteletére. Az alatta olvasható hozzászólásokból egyértelműen kiderül: Siklósi számára Horthy pozitív figura.

A Blackflag arra is felhívja a figyelmet, hogy 2012 áprilisában Siklósi a Kuruc.info és az azóta megszűnt Hunikum.info egy-egy írását is megosztotta a Facebookon.

Siklósi egyébként a Kerényi Imre által a múlt héten a Magyar Krónika című folyóirat számára szerzőnek felkért százak egyike.

atv.hu, Szegő Péter

Ajánlom

További belföldi híreink