Belföld

2014-01-06 14:48:00

Amerikáig is elmennének a szocialisták a TV2 ügyében

Akár az amerikai igazságügyi szervekig is elmennek a szocialisták annak kiderítése érdekében, hogy kik azok a magánszemélyek, akik a TV2 felvásárlása mögött állnak - erről Braun Róbert MSZP-s képviselőjelölt beszélt az ATV Startban.

Braun szerint ebben az ügyben nem Orbán Viktor osztja majd a lapokat, hiszen a csatorna eladója egy olyan német multinacionális vállalat, amelynek amerikai tulajdonosára szigorú korrupcióellenes szabályok vonatkoznak.

A Pest megyei 10-es választókörzet képviselőjelöltje szerint a kérdés igenis fontos a TV2 nézői számára, hiszen egy a közvéleményre jelentős befolyással lévő csatornáról van szó, vagyis korántsem mindegy, hogy mi és kinek a szájából hangzik el. Jelenleg például a rendkívül erőteljes kormányzati sikerpropaganda következtében az emberek azt gondolhatják, hogy valamit ők csinálnak rosszul, hiszen folyamatosan azt hallják, hogy az országban minden rendben van - fogalmazott a szocialista politikus, aki azt is elmondta, biztos benne, hogy a pártvezetők hamarosan meg fognak egyezni a Demokratikus Koalíció bevonásáról az ellenzéki összefogásba.

atv.hu / J. I

Kapcsolódó cikkek, videók

 • Beszólt az MSZP-nek és az Együttnek a TV2
  2014. január 06.

  Beszólt az MSZP-nek és az Együttnek a TV2

  A TV2 alaptalannak tartja és visszautasítja az MSZP és az Együtt-PM politikusainak korábbi nyilatkozataikat, amelyben azt követelték, hogy a német ProSiebenSat1-csoport és a TV2 hozza nyilvánosságra a tévécsatorna eladásának minden részletét, így a valódi vevők kilétét.

 • MSZP-Együtt-PM: teljes nyilvánosságot a TV2 eladásának!
  2014. január 03.

  MSZP-Együtt-PM: teljes nyilvánosságot a TV2 eladásának!

  Az MSZP és az Együtt-PM szövetség azt követeli, a korábbi tulajdonos német Pro Sieben-Sat 1 csoport és a TV2 hozza nyilvánosságra a tévécsatorna eladásának minden elemét.

 • Hivatalos: tulajdonosváltás a TV2-nél
  2013. december 23.

  Hivatalos: tulajdonosváltás a TV2-nél

  Hivatalosan is bejelentette a Pro Sieben Sat 1 cégcsoport hétfőn, hogy eladta a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt-t.

 • Eladták a Tv2-t
  2013. december 21.

  Eladták a Tv2-t

  Szombat délelőtt bejelentette a Tv2 vezetése a kereskedelmi csatorna dolgozóinak, hogy az eddigi tulajdonos, a ProSiebenSat1-csoport eladja a Tv2-t - írja az Index.