Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-12-19 06:50:00

„Szégyelld magad” Ángyán kiosztotta utódját

Nem fogott kezet a Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi és jelenlegi államtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági ellenőrző albizottságának ülésén, ahol a vitatott földbérleti pályázatokról akartak tárgyalni a képviselők. Ángyán József indulatosan fordult el Bitay Mártontól, aki tanácskozás közben hagyta el a termet. Az albizottság - bár határozatképtelen volt - meghallgatta a kishantosi öko-gazdálkodók beszámolóját.

Kormánypárti képviselők maradtak távol az üléstől, ezért lett határozatképtelen a mezőgazdasági ellenőrző albizottság. Az ülés azonban folytatódott, de csak nyilvános tanácskozásként.

A korábban lemondott vidékfejlesztési államtitkár, Ángyán József indulatosan figyelmeztette kötelességére utódját, Bitay Mártont: „azt ajánlom ifjú barátainknak, hogy akármilyen karrier ígéretet mondanak önnek, ne asszisztáljon a disznóságokhoz, szíveskedjen úgy részt venni a politikában, ahogy az ön megbízatása szól, itt bizony szembesíteni kell a véleményeket”.

Az ellenőrző albizottság összehívását kezdeményező LMP-s Lengyel Szilvia emlékeztetett: a kormánypártok a parlamentarizmust teszik lehetetlenné, ha bojkottálják a bizottsági munkát. A jövő nemzedékek biztosa, Szabó Marcel megismételte: a vidékfejlesztési tárca figyelmen kívül hagyta azt a tényt a földhaszonbérleti pályázatok elbírálásánál, hogy Kishantos érték.

Bitay Márton megvédte a tárca álláspontját. „A kormány az ökogazdálkodás ellen egyáltalán nincsen, azt is mondhatnám, hogy az ökogazdálkodást támogatjuk, csak a családi gazdasági modellben, nem nagyüzemi tőkés társasági modellben” – fogalmazott. Az államtitkár már nem hallgatta meg a kishantosiak érveit, felállt és távozás előtt kezet nyújtott Ángyán Józsefnek.

„Így kell ezt, menj, menj innen el, szégyelld magad, így van” – reagált Ángyán. Az ülésen maradó képviselők a közjáték után részletes beszámolót hallgathattak meg a kishantosi ökogazdaság működéséről.

atv.hu

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink