Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-11-28 21:10:00

Gyurcsány ultimátuma az ellenzéknek

Viselkedjünk férfiasan: december 10-éig kérjenek felhatalmazást a demokratikus ellenzéki pártok a testületeiktől, hogy legalább a három nagy párt kezdjen tárgyalást a közös fellépésről – ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK elnöke kezdeményezi, hogy a demokratikus ellenzéki pártok állapodjanak meg egy árnyékkormányról, hogy legyen világos kihívója Orbán Viktornak.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre van szükség, és ha ezek megvannak, és még ekkor is az ő személye az akadálya a megállapodásnak, akkor ezt is megbeszélik. A volt kormányfő hangsúlyozta: az a legfontosabb, hogy világos kihívója legyen Orbán Viktornak, ezért kezdeményezi, hogy december 10-e után állapodjanak meg egy árnyékkormányban. Gyurcsány Ferenc kijelentette: borzasztó dolog, ami az ellenzék körül zajlik, miért kell ugyanúgy játszani, ahogy a Fidesz, csúsztatni, vádolni, egymást ütni. Nem szeretem, ha a nagyobb párt azonosítja magát az ellenzéki oldallal, nem kis Orbánokat akarunk, de sajnos jelenleg a kultúra nem különbözik – fogalmazott. A DK elnöke szerint a jelenlegi ellenzéki összefogás álca, nem más, mint két párt osztozkodása.

A politikus kijelentette: kicsinyességgel és középszerrel nem lehet legyőzni Orbán Viktort. A pártelnök elmondta: a Fidesz támogatottsága 50 százalék, az MSZP és az Együtt támogatottsága 30 százalékos, közben a torta felszeleteléséről beszélnek. Lassan aprósütemény lesz ebből, ha így haladunk – fogalmazott. Gyurcsány Ferenc emlékeztetett: a DK és az Együtt támogatottsága lassan már megegyezik egymással. A politikus elmondta: pár helyen közösen indult a demokratikus ellenzék, és mindenütt nagyon jó eredményt értek el. Volt baja a választóknak Gyurcsány Ferenccel és a DK-val? – tette fel a kérdést a DK elnöke. Hozzátette: működött minden. A volt miniszterelnök elmondta: a választók többsége ki akarja nyitni a megállapodást. Az a baj, hogy a kollégáim nem akarnak egy erős DK-t és Gyurcsány Ferencet az ő vetélytársuknak látni, csak úgy vennének be, ha jelentéktelenek maradunk – fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink