Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-09-27 08:35:00

Jelöltállítás: Bajnaiék színésszel „támadhatnak” Kósára

A jelöltállítási folyamat végéhez közeledik az Együtt2014-PM szövetség. Úgy tudjuk, csütörtökön döntöttek arról, hogy kik azok, akik biztosan nem indulnak egyéniben.

Jelöltállítás: Bajnaiék színésszel „támadhatnak” Kósára
Karácsony Gergely, Bajnai Gordon és Kónya Péter

Úgy tudjuk, csütörtökön döntöttek arról, hogy kik azok, akik biztosan nem indulnak egyéniben. Több hetes polémia után eldőlt például, hogy nem Szabó Tímea, a PM társelnöke lesz az erzsébetvárosi jelöltjük. Úgy tudjuk, hogy az Együtt2014 és a PM többi társelnöke sem indul egyéniben, hanem a listán kapnak helyett. Jávor Benedek arra is esélyes, hogy az EP-listát vezesse.

Több körzetben már biztosnak tűnik az indulók személye. A legérdekesebbnek ígérkező összecsapás az V-ik és az I. kerület Palotanegyedének összevonásából létrehozott belvárosi körzetben lehet, ahol a performanszairól ismert Juhász Péter igyekszik majd borsot törni a Fidesz várható jelöltje, Rogán Antal orra alá. Egy másik érdekes összecsapás a szomszéd kerületben lesz: Szelényi Zsuzsa, aki 1990 és 1994 között fideszes országgyűlési képviselő volt, most a II-III kerület összevonásával kialakított új választókörzetben - a korábbi körzetét, Karcagot otthagyó - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel csaphat össze. Nincs még döntés az Erzsébetváros és Terézváros egybeszerkesztéséből létrehozott körzet jelöltjéről. Sokáig úgy tűnt, hogy Szabó Tímea lesz az induló.

Hahással ijesztgetik Kósát

Budapesten Csepelen indulhat Bajnaihoz közelálló politikus. Itt a Szolidaritás jelöltje, Szabó Szabolcs versenghet a Fidesz jelöltjével, míg Budafokon az LMP-ből kivált PM-es Somfai Ágnes szállhat ringbe. Baján egy közismert fogorvos, Michna Ottó indul az Együtt2014 színeiben, Csongrád megyében, Szentes körzetében pedig Komáromi Zoltán, a híradókból ismert háziorvos (Komáromi sokat nyilatkozott egészségügyi kérdésekben) próbálja megtörni narancsuralmat. Elképzelhető, hogy Bajnaiék Barabás Richárd egykori Hallgatói Hálózatos aktivistát vetik be Debrecenben Kósa Lajossal szemben.

Barabás Richárd a HAVAS a pályán egyik korábbi adásában Fiala Jánossal vitatkozik

Egerben Szalóczi Gézát, az Egri Dohánygyár egykori vezetőjét küldik harcba, Esztergomban Szilágyi Lászlót, a Kukabúvár környezetvédő újság egykori főszerkesztőjét.  Kaposváron  a szocialista Lamperth Mónika egykori körzetében még nem dőlt el, hogy kit indítanak.

Két volt szadeszos

Két volt szabad demokrata politikus is indul a pártszövetség színeiben. Gulyás József, az SZDSZ egykori választmányi elnöke, nemzetbiztonsági szakértő Szentendrén, Sértő- Radics István, Uszka polgármestere pedig Nyírségben. Úgy tudjuk, hogy a szocialisták lázadoznak Gulyás József személye ellen, aki a Portik-Laborc ügyben erősen odamondott a régi, hiteltelen szocialista titkosszolgálati lobbinak, valamint az ügynöknyilvánosság elkötelezett híve. Gulyásnak egyébként van helyismerete, hiszen egy időben Szentendre alpolgármestereként tevékenykedett.

Balatonfüreden Scheiring Gábor próbálja Pintér Sándor belügyminiszter politikai jobb kezét, Kontrát Károly államtitkárt kiütni a nyeregből.

Szerepcsere

Legalább két újságíró is indul az Együtt 2014 színeiben: Gyulán Bod Tamás, a Magyar Narancs, míg Miskolcon Nagy Korsa Judit, a Kossuth Rádió egykori riportere. (Egyébiránt az MSZP színeiben is indulnak helyben ismert újságírók, Nyíregyházán és a Győrben.)

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink