Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-09-13 17:39:00

Mesterházy: fizessenek többet a gazdagok

Az MSZP elnöke szerint ez a kormány már megbukott. Ha a szocialisták kerülnek hatalomra, annak a gyermekek, a fiatalok, a nők, a munkavállalók, a kis és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok lesznek a nyertesei.

Ez négymillió szegény országa, ahol 500 ezer gyerek éhezik. Ám a kormány velük ugyanúgy nem törődik, mint azzal a félmillió emberrel, aki az utóbbi években elhagyta az országot, és nem segít a nyugdíjasokon sem, mondta az MSZP miskolci kampány gyűlésén Mesterházy Attila.

A szocialista pártelnök szerint a jelenlegi kormány a gazdagoknak segít, ezért megbukott. A baloldali politika a többséget fogja képviselni: azokat, aki szegényebb sorsban élnek. „Igen, az MSZP azt képviseli, hogy fizessenek többet a gazdagok” – jelentette ki Mesterházy.  

Kormányra kerülve az MSZP 2014 szeptemberétől eltörli a tandíjat mindazoknak, akik elérik a megfelelő pontszámot, ígérte a pártelnök.  

Az MSZP programjában kiemelt jelentőséget kap a foglalkoztatás. Mesterházy szerint céljuk, hogy minden magyar családban legyen legalább egy kereső, aki tisztességes fizetést kap. Ehhez persze nem a mostani „idióta” gazdaságpolitikára van szükség, mondta a szocialista elnök.

Mesterházy kijelentette: kormányra kerülésük esetén programjuk nyertese öt társadalmi réteg lesz: a gyermekek és a fiatalok, a nők, a munkavállalók, a kis és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok.

Az MSZP elnöke azt ígérte, kormányra kerülve több pénzt fordítanak az oktatásra, tornaterem építésre költenek majd stadionépítés helyett, devizahiteleseket fognak támogatni és nem a labdarúgást.

Több pénzt fordítanak majd az egészségügyre, bár ezt 2010-ben a miniszterelnök, „a felcsúti Maradona” is megígérte.  

Az MSZP a jelenlegi három hónapról kilenc hónapra emeli a foglalkoztatási támogatást.

Mesterházy értékálló nyugdíjakat és megfelelő gazdasági növekedés esetén nyugdíjemelést ígért. A szociális támogatás helyett kegyeleti támogatást, 65 év felett pedig tényleges ingyenes utazást ígért. 

Az ígéretek teljesítéséhez jól működő gazdaságra van szükség, és „igen, ezt is meg fogjuk teremteni”, ígérte Mesterházy Attila.

Az MSZP differenciálná a rezsicsökkentést, többkulcsos adórendszerrel adóztatna, hogy a magasabb jövedelműek magasabb arányban vegyék ki a részüket a felelősségvállaláűsból.

Beszéde végén Mesterházy megköszönte Bajnai Gordonnak az MSZP és az Együtt-PM közötti korrekt megállapodást, amivel létrejött a korményváltók szövetsége.  

A rendezvényen bemutatták az MSZP és az MSZP által támogatott Együtt-PM borsodi egyéni jelöltjeit.

atv.hu

További belföldi híreink