Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-09-11 06:20:00

„Orbán úr nevét ne vegye a szájára…” Ez kiverte a biztosítékot

Attól, hogy ön szép, abból még nem következik, hogy okos is – ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel illette Szél Bernadett LMP-s képviselőt Illés Zoltán a parlamentben. A vidékfejlesztési minisztérium államtitkára az után kezdte támadni az ellenzéki politikust, hogy Szél Bernadett megkérdezte, miért nem lép fel hatékonyan a kormány a Romániában tervezett ciános technológiájú aranybányák megnyitása ellen. Az Együtt-PM Szövetség szerint Illés Zoltán felszólalásával ismét bebizonyította, méltatlan a feladata ellátására.

Nem mindennapi vita alakult ki a Parlamentben Szél Bernadett napirend előtti felszólalása nyomán. Az LMP-s képviselő arra volt kíváncsi, hogy miért nem lép fel a kormány a verespataki és nagybányai ciános technológiájú aranybányák megnyitása ellen.

„Orbán Viktor és kormánya semmilyen formában nem lépett fel az említett beruházásokkal szemben, és erre önöknek aligha lehet magyarázata” – mondta Szél Bernadett, LMP-s országgyűlési képviselő.

Magyarázatot nem nagyon kapott Illés Zoltántól Szél Bernadett, kemény beszólásokat viszont annál inkább.

„Nagyon kedvesen, mosolyogva kell visszautasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön itt elmondott az elmúlt öt percben, és kezdem egyenként a dolgokat, attól, hogy ön szép, még nem biztos, hogy okos is” – válaszolta Illés Zoltán, államtitkár.

Az államtitkár szerint az LMP-s képviselő hazudik, hiszen a kormányfő többször fellépett az ügyben.

„Lépések tömkelegét tette meg Orbán Viktor a nagybányai bánya ügyében, nem nyalás a részemről, ott voltam, láttam, megtapasztaltam le a kalappal azon intézkedések sorozata előtt, amiket ennek kapcsán megtett” – fogalmazott.

Az államtitkár a végletekig kiállt Orbán Viktor mellett.

„A miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára, és még egy megjegyzés, nem a ruha teszi az embert, attól, hogy ön pólóban beszél még nem lesz környezetvédő. Gyalázat! Ön nem környezetvédő” – fogalmazott az államtitkár.

Lezsák Sándor házelnök az államtitkár felszólalásában egyedül a „baromság” jelzőt találta kifogásolhatónak, ezért arra kérte Illés Zoltánt, hogy azt vonja vissza. Schiffer András viszont úgy véli, megengedhetetlen stílusban tett a nőket lebecsülő megjegyzéseket Illés Zoltán.

„Attól, hogy valakik az első sorokban ül, elgurult a gyógyszere és vörös fejjel ordít, nem biztos, hogy igaza van, ellenben alkalmas ez a felszólalás, amire Illés államtitkár ragadtatta magát, hogy a ház méltóságát sértse” – reagált a rendhagyó államtitkári válaszra Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.

Az államtitkár szavai mellett még Kocsis Máté sem ment el szó nélkül. „A kormánypárti képviselőfrakció nevében szeretnék elnézést kérni Szél Bernadett képviselőasszonytól, azért a stílusért, ami itt őt érte” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Illés Zoltán még nem kért bocsánatot a Szél Bernadettől, felszólalása után távozott az ülésteremből.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink