Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-08-02 10:50:00

Bajnai: Orbánnak mindig kell egy „sárkány”, aki ellen harcolhat

Orbán Viktor a zsoldosait és hadibeszállítóit részesíti előnyben - mondta Bajnai Gordon az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt2014-PM szövetség vezetője arról is beszélt, hogy közös ellenzéki listát és miniszterelnök-jelöltek szeretnének.

Az IMF hitel sokkal olcsóbb, mint ahogy Magyarország magát tudná finanszírozni - mondta Bajnai Gordon. Az Együtt2014-PM szövetség vezetője szerint ez egy újabb szimbolikus lépése az IMF elleni harcnak, ugyanakkor sem szeretni, sem gyűlölni nem szabad a Valutalapot, csak egyfajta biztosítóként kell rá tekinteni.

Bajnai Gordon elmondta: amikor 2010-ben átadta a kormányrudat Orbán Viktornak, 264 volt az euró árfolyam, ma 300 felett jár. A CDS mutató 2 százalék alatt volt, ma ez 3 százalék felett van. Orbán Viktornak mindig kell egy „sárkány”, aki ellen harcolhat, ezt most az IMF. Azért kell a miniszterelnöknek mindig harc, mert akkor nem kell megmagyaráznia, miért kormányoz rosszul. A politikus elmondta: a harc veszteséggel is jár, és a kormányfő harcán a kormányhoz közel álló személyek járnak jól. Bajnai Gordon hangsúlyozta: a harc mögött „bűn rossz” kormányzás van. Az Együtt2014-PM szövetség vezetője a devizahitelesek helyzetéről azt állította: azért, hogy Orbán Viktor harcolhasson az IMF ellen, és Matolcsy György lehessen a Nemzeti Bank élén, minden devizahitelesnek minden egyes svájci frank után 35 forint „Matolcsy-pótdíjat” kell fizetniük. A politikus hangsúlyozta: a devizahitelesek megsegítésére a költségvetésbe befolyt összegekből az érintettek nem kaptak semmit. Bajnai Gordon szerint a pénz a legjobban keresők zsebébe ment. A politikus elmondta azt is, hogy az a céljuk, hogy bemutassák, hogy a rombolás után lehet építkezni is, Orbán-országgal szemben az igazi Magyarországot akarók országát kell felépíteni. Bajnai Gordon szerint az ország többsége rosszabbul él, ezt a tényt akarják elfedni a propaganda-függönnyel.

Az Együtt2014-PM és az MSZP pénteken kezdi meg a személyi kérdésekről való egyeztetést. Erről Bajnai Gordon elmondta: közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretnének, ezzel a szándékkal egyetért a Párbeszéd Magyarországért is. A politikus szerint ő készül egy Orbán-Bajnai vitára, és előbb-utóbb eljön az idő, hogy a miniszterelnök nem úszhatja meg a vitát.

atv.hu

További belföldi híreink