Belföld

2013-08-02 10:50:00

Bajnai: Orbánnak mindig kell egy „sárkány”, aki ellen harcolhat

Orbán Viktor a zsoldosait és hadibeszállítóit részesíti előnyben - mondta Bajnai Gordon az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt2014-PM szövetség vezetője arról is beszélt, hogy közös ellenzéki listát és miniszterelnök-jelöltek szeretnének.

Az IMF hitel sokkal olcsóbb, mint ahogy Magyarország magát tudná finanszírozni - mondta Bajnai Gordon. Az Együtt2014-PM szövetség vezetője szerint ez egy újabb szimbolikus lépése az IMF elleni harcnak, ugyanakkor sem szeretni, sem gyűlölni nem szabad a Valutalapot, csak egyfajta biztosítóként kell rá tekinteni.

Bajnai Gordon elmondta: amikor 2010-ben átadta a kormányrudat Orbán Viktornak, 264 volt az euró árfolyam, ma 300 felett jár. A CDS mutató 2 százalék alatt volt, ma ez 3 százalék felett van. Orbán Viktornak mindig kell egy „sárkány”, aki ellen harcolhat, ezt most az IMF. Azért kell a miniszterelnöknek mindig harc, mert akkor nem kell megmagyaráznia, miért kormányoz rosszul. A politikus elmondta: a harc veszteséggel is jár, és a kormányfő harcán a kormányhoz közel álló személyek járnak jól. Bajnai Gordon hangsúlyozta: a harc mögött „bűn rossz” kormányzás van. Az Együtt2014-PM szövetség vezetője a devizahitelesek helyzetéről azt állította: azért, hogy Orbán Viktor harcolhasson az IMF ellen, és Matolcsy György lehessen a Nemzeti Bank élén, minden devizahitelesnek minden egyes svájci frank után 35 forint „Matolcsy-pótdíjat” kell fizetniük. A politikus hangsúlyozta: a devizahitelesek megsegítésére a költségvetésbe befolyt összegekből az érintettek nem kaptak semmit. Bajnai Gordon szerint a pénz a legjobban keresők zsebébe ment. A politikus elmondta azt is, hogy az a céljuk, hogy bemutassák, hogy a rombolás után lehet építkezni is, Orbán-országgal szemben az igazi Magyarországot akarók országát kell felépíteni. Bajnai Gordon szerint az ország többsége rosszabbul él, ezt a tényt akarják elfedni a propaganda-függönnyel.

Az Együtt2014-PM és az MSZP pénteken kezdi meg a személyi kérdésekről való egyeztetést. Erről Bajnai Gordon elmondta: közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretnének, ezzel a szándékkal egyetért a Párbeszéd Magyarországért is. A politikus szerint ő készül egy Orbán-Bajnai vitára, és előbb-utóbb eljön az idő, hogy a miniszterelnök nem úszhatja meg a vitát.

atv.hu

Kapcsolódó cikkek, videók

 • Orbán eltűnt, Mesterházy szakpolitizál, Bajnai halászlét főz
  2013. augusztus 01.

  Orbán eltűnt, Mesterházy szakpolitizál, Bajnai halászlét főz

  A politikusok többsége az uborkaszezonban is dolgozik, legalábbis így tűnik, ha átnézzük Facebook oldalaikat. Vannak, akik nyáron is komoly témákat posztolnak, mások viszont a bulvárra éhes tömegek igényeit is figyelembe veszik. Mesterházy szakmai, Gyurcsány horgászik, Bajnai halat főz, Orbán pedig eltűnt.

 • Bajnaiék: a kormány továbbra sem ad garanciát a választási csalás ellen
  2013. augusztus 01.

  Bajnaiék: a kormány továbbra sem ad garanciát a választási csalás ellen

  Az Együtt-PM Szövetség arra figyelmeztetett, hogy Pálffy Ilonának, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökének egyik interjújában olyan részletek hangzottak el a 2014-es választások – azon belül a határontúli szavazatok – vonatkozásában, amelyek komoly aggodalomra adnak okot.

 • Miért Bajnait támadja a Fidesz?
  2013. július 28.

  Miért Bajnait támadja a Fidesz?

  Bár az MSZP szavazóbázisa minimum kétszer akkora, mint az Együtt-PM támogatói köre, a kormányoldal szinte monomániásan Bajnai Gordon lejáratására koncentrál. A látszólagos ellentmondás azonban feloldható a közvélemény-kutatásokból hosszabb elemzéssel kiolvasható adatok alapján. A Hetek írása.

 • Bajnai Gordon ostobaságnak nevezte a luxusáfát
  2013. július 27.

  Bajnai Gordon ostobaságnak nevezte a luxusáfát

  A banki különadókból fedezné az árfolyamgát-rendszerben részt vevők tartozását az Együtt-PM szövetség – Bajnai Gordon az árfolyamgátat ketyegő bombának, a luxusáfát pedig ostobaságnak nevezte. A kormány intézkedéseit bírálták a szocialisták is. A Fidesz frakcióvezetője úgy reagált, hogy a bukott baloldal most sem tud mást, csak szánalmasan vergődik.

 • Bajnai: a devizahitelesek érdekében használják fel a bankadót!
  2013. július 26.

  Bajnai: a devizahitelesek érdekében használják fel a bankadót!

  Az Együtt-PM szövetség azt javasolja, hogy a banki különadóból írják le az árfolyamgátban részt vevők gyűjtőszámlán halmozódó tartozásának egy részét.

 • Bajnai: „a Fidesz kilopja az emberek szemét”
  2013. július 20.

  Bajnai: „a Fidesz kilopja az emberek szemét”

  Bértüntetőkkel akadályozta a Fidesz az Együtt 2014 felcsúti tiltakozó megmozdulását - erről az E2014-PM pártszövetség elnöke beszélt az ATV Start című műsorában. Bajnai Gordon szerint "Orbán Viktor és csapata" attól fél, hogy Magyarország polgárai a megmaradt független sajtó segítségével rájönnek, hogy miről is szól ez a rendszer valójában.

 • „Jót röhögtünk Gordonnal”: Bajnai puccsolta meg Kónyát?
  2013. július 19.

  „Jót röhögtünk Gordonnal”: Bajnai puccsolta meg Kónyát?

  A Magyar Szolidaritás Mozgalom hétvégi közgyűlésére készülő Kónya Péter nem tud belső feszültségekről, és arról sem, hogy Bajnai Gordon megpuccsolta volna őt – ahogy a Magyar Nemzet állítja. Jelenleg 240 fős a szervezet, amely elvileg az Együtt-PM vidéki aktivista bázisát fogja biztosítani.

 • Bajnai Felcsúton – az atv.hu riportfilmje
  2013. július 19.

  Bajnai Felcsúton – az atv.hu riportfilmje

  Az Együtt-PM-es politikusok Felcsút és környéke körútra vitték az újságírókat csütörtökön.

 • Bajnai: Felcsút Orbánisztán központja
  2013. július 19.

  Bajnai: Felcsút Orbánisztán központja

  Orbánisztán központjának nevezte Felcsútot Bajnai Gordon, aki ma a településen épülő stadiont akarta megnézni. Nem tudta, ugyanis egyik napról a másikra az oda vezető egyik utat lezárták. Az Együtt-PM vezetője szerint Felcsút mindannak a rossznak a szimbóluma, ami az országban történik. Példaként említette, hogy milliárdokért épül stadion, pedig gyerekek éheznek, a helyi dohányboltot pedig Orbán Viktor feleségének volt üzlettársa üzemelteti.

 • Libákkal várták Bajnait Felcsúton
  2013. július 18.

  Libákkal várták Bajnait Felcsúton

  Mintegy száz ellentüntető várta a tervek szerint ma délelőtt Felcsútra érkező Együtt-PM stábját, köztük Bajnai Gordont, a pártszövetség vezetőjét.

 • Bajnai: nekem nem állás kell
  2013. július 17.

  Bajnai: nekem nem állás kell

  Nekem nem állás kell, hiszen egy biztonságos állást, a családapaságot tettem félre azért, hogy ebből az országból fejlődő, gyarapodó országot csináljak - ezt Bajnai Gordon mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt - PM Szövetség vezetője szerint az MSZP-vel közös jelöltállításkor azt kell előtérbe helyezni, akinek a legnagyobb esélye van a győzelemre, szavazat maximalizálásra kell törekedni.

 • Együtt-PM: Szigetvár polgármestere közmunkásokkal vonult Bajnai ellen
  2013. július 12.

  Együtt-PM: Szigetvár polgármestere közmunkásokkal vonult Bajnai ellen

  Az Együtt-PM szövetség bocsánatkérésre szólítja fel a Fideszt és felelősségre vonást követel, mert szerintük Szigetvár fideszes polgármestere, Kolovics János csütörtökön közmunkásokat „vezényelt ki”, hogy Bajnai Gordon látogatása ellen tüntessenek. Ezt a szövetség pénteken közölte az MTI-vel.

 • Bajnai: ez a lelepleződések nyara
  2013. július 11.

  Bajnai: ez a lelepleződések nyara

  Bajnai Gordon szerint a lelepleződések nyara a mostani, a Fidesz-KDNP három éves kormányzása után. Az Együtt-PM vezetője csütörtökön Szigetváron, sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ez az a nyár, amikor milliók számára válik nyilvánvalóvá, hogy "át lettek verve".

 • Bejegyezték Bajnaiék pártját
  2013. július 11.

  Bejegyezték Bajnaiék pártját

  A Fővárosi Törvényszék jogerős döntést hozott az Együtt – A Korszakváltók Pártja bejegyzéséről - közölte a párt csütörtökön.

 • Verset írt egy Hajdú-Bét károsult Bajnainak – íme a vers
  2013. július 10.

  Verset írt egy Hajdú-Bét károsult Bajnainak – íme a vers

  Még ezen a héten pénzt kap a Hajdú-Bét károsultak egy része, miután soron kívüli kifizetés indításával 131 gazdának 192 millió forintot utalnak át csütörtökön. A Vidékfejlesztési Minisztériumban történt egyeztetés után a gazdák meglepődve hallották a gyors segítségről szóló döntést. Volt, aki a nagy örömre verset is szavalt a Fidesz-kormány segítségéről és Bajnai Gordon átkos szerepéről. Wittner Mária pedig további felelősségre vonást helyezett kilátásba.

 • Együtt-PM: a Fidesz szóvivője rágalmazza Bajnai Gordont
  2013. július 09.

  Együtt-PM: a Fidesz szóvivője rágalmazza Bajnai Gordont

  Az Együtt-PM választási szövetség szerint „aljas politikai rágalmazást” követett el Bajnai Gordon ellen Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője, amikor kedden megismételte kollégája, Zsigó Róbert két héttel ezelőtti hazugságait.

 • Bajnai Némethnéről: „ha a nyom eltűnik, a bűn akkor is megmarad”
  2013. július 05.

  Bajnai Némethnéről: „ha a nyom eltűnik, a bűn akkor is megmarad”

  A volt miniszterelnök a Twitteren reagált arra, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter utasítást adott a nem nyertes trafikpályázati anyagok begyűjtésére.

 • 2013. június 29.

  Hoppál szerint figyelmeztetés Bajnai pólója

  A Bajnai Gordonnak Erdélyben ajándékozott póló arra figyelmeztet: nem jó, ha azok tesznek szavazatgyűjtő látogatást a külhoni magyarok körében, akik korábban hisztériakampányt folytattak a kettős állampolgárság megadása ellen - mondta a Fidesz szóvivője szombaton Pécsen.

 • 2013. június 29.

  "Turista vagyok, nem magyar" feliratú pólót ajándékoztak Bajnainak Kolozsváron

  Több erdélyi magyar hírportál beszámolt arról, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke, Turista vagyok, nem magyar feliratú pólót ajándékozott pénteken Bajnai Gordonnak Kolozsváron.