Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-07-17 11:02:00

Mesterházy: a hülyék a szomszédban laknak

A hülyék a szomszédban laknak, nem akarjuk eltörölni a rezsicsökkentést, sőt, a programunk a fenntarthatóságot is szolgálja, de a gazdagoknak van egy rossz hírem, uszodát támogatott árammal nem lehet majd fűteni - ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnöke szerint nem igaz, amit a Fidesz állít, hogy el akarják törölni a rezsicsökkentést, hiszen a szegényeknek és kiskeresetűeknek akár további csökkentést is elképzelhetőnek tartanak, de a gazdagokat nem támogatnák.

A családi adókedvezményekkel kapcsolatban azt mondta: a jelenlegi vezetés nem családbarát kormány, hanem „sajátcsalád-barát” kormány, elég csak megnézni a föld-, meg a trafikügyeket.

A szocialista politikus azt mondja: a szolidaritást újra kell gondolni, vissza kell hozni azokat a rendszerbe, akik nagyon rosszul élnek és emiatt kiestek a szociális védőhálóból. A gyerekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok biztos jobban járnak majd, ha mi kerülünk kormányra – jelentette ki.

Az oktatással kapcsolatban azt mondta: garantálják, hogy 2014 szeptemberétől minden ponthatárt elért diák ingyen kezdhet majd tanulni, és ösztöndíjjal támogatják a nyelvtanulást is. Az Együtt – PM Szövetséggel kötött megállapodásról is beszélt az MSZP elnöke. Szerinte a személyi kérdésekben nem lehet azt várni, hogy egy csettintéssel megoldódnak a dolgok, ez egy hosszabb folyamat lesz, de ez is meg fog oldódni, mert nincsenek komoly sérelmek egymással szemben. Mesterházy Attila azt mondja: optimista azzal kapcsolatban, hogy 2014-ben le fogják váltani az Orbán-kormányt, mert folyamatosan pozitív impulzusokat kap az emberektől.   

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink