Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-06-23 09:05:00

Tüntetés Vámosszabadiban a menekülttábor ellen

Több mint három kilométer hosszan lezárták a 14-es főutat Vámosszabadi térségében a tiltakozók amiatt, hogy a belügyminisztérium a település határában akarja kialakítani az ország kilencedik menekülttáborát. A befogadóállomás két munkahelyteremtő beruházást is elriasztott a körzetből. A helyiek különösen sérelmezik, hogy a menekülttábor tervéről csak a sajtóból értesültek.

Tüntetés Vámosszabadiban a menekülttábor ellen

Végeláthatatlan sorban álltak az autók Vámosszabadi határában. A főutat több mint három kilométernyi szakaszon torlaszolták el, s lassították jelentősen a forgalmat. A falut sokkolta a befogadó állomás híre.

„Az önkormányzatot ez az egész eljárás mélységesen megdöbbenti. Még csak egy véleményt sem kérnek tőle, ez azért a demokráciába vetett hitünket alapvetően megrengeti” – nyilatkozta Alasztics Ervin, független önkormányzati képviselő.

„Én két éve költöztem ide Vámosszabadiba, kicsi gyerekekkel, hogy szaladgálhassanak, és gond nélkül élhessünk. Ez rendesen fel fog itt kavaródni, ha ténylegesen több százan lődörögnek az utcán és a közbiztonságunk is veszélyben lesz” – mondta el egy helyi lakos.

A menekült tábor létesítésének hírére a vállalkozók is drasztikusan reagáltak. Két cég is jelezte, hogy eláll a Vámosszabadiba tervezett fejlesztéseitől.

A demonstrálók egyébként azt kérik a magyar kormánytól, hogy a menekültügyi problémák megoldására hatástanulmánnyal alátámasztva, gazdasági károkozást elkerülve, a Vámosszabadinál kijelölt ingatlan helyett, egy annál megfelelőbb helyszínt találjon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink