Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-05-15 16:31:59

TGM: rettenetes pszichotikus állapotban van az ország

Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz Tamás Gáspár Miklós az izsáki rendőrörsön halálra vert Bara József ügyében. A filozófus arra kérte a miniszterelnököt, hogy a részvétnyilvánítás mellett az állam egyik legfontosabb vezetőjeként tegye világossá, hogy az állam szégyelli a történteket.

TGM: rettenetes pszichotikus állapotban van az ország

TGM az ATV Start című műsorában azt mondta, politikai és jogi lépésekre van szükség annak érdekében, hogy hasonló eset soha többé ne fordulhasson elő. A filozófus szerint például felmerül a kérdés, hogy a történtek után hogyan maradhatott a helyén a megyei rendőrkapitány, és az országos rendőrfőkapitány. Továbbá az is kérdés, hogy miért nem nyújtanak be módosítókat a büntető törvénykönyvhöz, és a rendőrségi törvényhez, és persze azt is jó lenne tudni, hogyan fordulhat elő, hogy az ártatlanság vélelmét nem tartja be a szokásos rendőri eljárás – fejtegette álláspontját a filozófus, aki szerint az eset jól mutatja, hogy mi történik Magyarországon a senki által nem képviselt szegény emberekkel. Pedig ahogy az iskolában sem szabad verni a gondjainkra bízott gyerekeket, úgy az őrizeteseket sem verhetjük agyon – tette hozzá TGM.

A filozófus az Orbán Viktorhoz intézett nyílt levele miatti balliberális kritikákra reagálva azt mondta, nevetséges, hogy ha ma Magyarországon valaki egy emberi jogi kérdésben átkiabál a szakadék felett, akkor azt az egyébként folyton az ország megosztottsága miatt nyafogók rögtön árulónak kiáltják ki. Szerinte mindez igen jól tükrözi az ország rettenetes pszichotikus állapotát, ami persze többek közt kétségtelenül a jelenlegi politikai rendszernek köszönhető, amely nem engedi meg a civilizált viselkedést.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink