Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-04-10 14:37:59

Ungvári: Orbán is megteheti, hogy elmegy az Élet Menetére

Orbán Viktor is megteheti, hogy elmegy az Élet Menetére - mondta Ungvári Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Ungvári: Orbán is megteheti, hogy elmegy az Élet Menetére

Az interjú fent akarja tartani azt a kettős látszatot, hogy nem tudja, mit jelent az „Adj gázt!” - mondta Ungvári Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének vezetője egy interjúban azt állította: senkit nem akartak megsérteni azzal, hogy „Adj gázt!” néven hirdették meg motoros felvonulásukat az Élet Menete napjára a zsinagóga elé. Jeszenszky Sándor a Heti Válasznak adott interjújában elmondta: „felfújt hecckampány antiszemita megmozdulásnak nevezni tavaszköszöntő motorozásukat” Az egyesület vezetője elismerte, hogy lehetnek ugyan áthallások, de azok nem szándékosak.

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint az interjúban azt is le akarják tagadni, hogy gyilkosságok történtek a holokauszt idején. Ungvári Tamás elmondta: a miniszterelnök döntését az internetes portálok nem fogadták kedvezően, és úgy érzik, hogy Orbán Viktor közbeavatkozott. Az író kijelentette: a hatályos törvények alapján nem lehetett volna engedélyezni a rendezvényt, de mivel szörnyű helyzet alakult ki, megálljt kellett parancsolni.  Ungvári Tamás elmondta, ha a rendőrök felvezetik a menetet, akkor „bűntársak” és nem tehetik meg, hogy biztosítják a felvonulást. Az író szerint Orbán Viktor megteheti, hogy elmegy az Élet Menetére.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink