Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-02-06 09:45:59

Származási alapon vizsgálná a Jobbik vezérkarát Vona Gábor

"Ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről és tagként segíteném tovább az ügyet" – nyilatkozta a neonáci kuruc.infónak Vona Gábor.

A Jobbik elnökét arról is kérdezték, hogy elhallgatná, vagy felvállalná, ha kiderülne róla, hogy zsidó származású. Vona elmondta, szerinte a dolgokat fel kell vállalni, ezért a nyilvánosság elé állna és azt mondaná, hogy „ez van”. Hozzátette: hisz abban, hogy az embert nem a származása ítéli meg. „Egyúttal azt is egyértelműnek tartom, hogy a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről és tagként segíteném tovább az ügyet. Egyúttal egy ilyen helyzet a gondolkodásomat nem változtatná meg, ugyanaz az ember maradnék, aki most vagyok”- magyarázta. Vona arról is beszélt, hogy anyai ágon elmagyarosodott tót családból származik, a Vona név pedig olasz eredetű.

Azt is elmondta, senkit nem kényszerítene rá, de fontosnak tartaná, hogy valahogy megvizsgálják a Jobbik felső vezetőinek származását, „tanulva" Szegedi Csanád esetéből.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink