Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-12-03 13:06:59

Révész: az MSZP-nek és Bajnainak is állást kell foglalnia 2006-ról

Debreczeni József kijelentéseinek fényében az MSZP-nek és a Bajnai vezette Együtt 2014 Mozgalomnak is egyértelműen állást kell foglalnia a 2006-os eseményekkel kapcsolatban – mondta az ATV Startban Révész Máriusz, aki rágalmazás miatt perli a közírót a 2006 őszén történtekről írt könyvében megfogalmazott állításai miatt.

Révész: az MSZP-nek és Bajnainak is állást kell foglalnia 2006-ról

Debreczeni többek közt arról ír, hogy a fideszes képviselő az események ideje alatt alkoholos befolyásoltság alatt állhatott, és valószínűleg nem is verték meg a rendőrök, mert a kórházban nem látszottak rajta külsérelmi nyomok.

Révész szerint Debreczeni ezzel a könyvével kiírta magát a komolyan vehető emberek köréből, egyébként pedig a balliberális oldalra sorolható újságírók közül is sokan együttérzésükről biztosították, ez is azt mutatja, hogy az idő múlásával mindenki egyre kevésbé indulatosan szemléli az eseményeket.

Mindenesetre Révész szerint a 2006-ban történtek kapcsán végre az MSZP-nek, és az akkor még miniszteri pozíciót betöltő Bajnai Gordonnak is egyértelmű állásfoglalást kell tennie, az MTV ostromát követő napokban ugyanis az emberi és alkotmányos alapjogok rendkívül súlyosan sérültek.

Révész ugyanakkor azt is leszögezte, semmiképp nem lehet közösséget vállalni azokkal a radikális csoportokkal, akik a tüntetések ideje alatt emberek életét veszélyeztették.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink