Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-12-01 12:30:46

Áll a bál Felcsúton: a rendőrség is beszállt a nyomozásba

Néhány teherautónyi birkatrágya. Ez volt az, ami végképp elmérgesítette a viszonyt Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, mezőgazdasági nagyvállalkozó és egy helyi nincstelen juhász között. A birkapásztor azt állítja, hogy a polgármester üzleti vállalkozása eltulajdonította komposztját. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja, igaz, az illetékes rendőrkapitányság csak sok utánjárás és panasz után állt szóba a birkapásztorral.

Áll a bál Felcsúton: a rendőrség is beszállt a nyomozásba

„Ott áll fönn az a trágyaszóró, amivel ki lett hordva a trágyám innen” – mondta az ATV-nek Váradi András, aki engedéllyel használta a földet, már több mint 20 éve. Akkor még egy állami gazdaságé volt, csak pár éve került a Búzakalász 66 Kft. tulajdonába – Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe. A kettejük közötti nézeteltérés nem új keletű. A felcsúti polgármester magáncége ugyanis már a nyáron felszólította a juhászt, hogy szedje a sátorfáját, szükségük van a földre. Csakhogy a pásztor nagy mennyiségű birka-ürüléket gyűjtögetett össze, amit gondosan kezelt.      

„Csak birkatrágya volt, tehát azt nem engedtem meg, hogy keverjük mindenféle trágyával” – mondta a pásztor. A trágya egyébként is a vetéshez kell, vetni viszont nem nyáron szoktak. A juhász szerint a tolvajok dörzsöltek voltak: megpróbálták összekeverni az ürülékeket. „Amit onnan kiszedtek, ami kis maradék volt, azt összeszedték és itt szétszórták, hogy higgyék azt, hogy ez az övéké, hogy ez ugyanaz a trágya” – mondta a juhász. Sőt – mint mondta – még aznap be is szántották.

Az eltűnt trágya utolsó pillanatait még sikerült megörökítenie a juhásznak. A birkapásztor szerint a jelek arra mutatnak, hogy nem is a trágya itt a lényeg, ugyanis lezárták azt az utat, amit használni szokott.

„Az utóbbi időben teljes egészében lezárták, úgyhogy nem tudunk átjárni, csak körbe, és közölték velünk, hogy ide senki be nem teheti a lábát” – panaszkodott a juhász, aki néhány napja tudott feljelentést tenni.

„Hétfőn felvették a jegyzőkönyvet, jelezték velem, hogy az eljárást el fogják indítani, és aki felvette, az teljes egészében minden elmondásomat azért felvett, és közölte velem, hogy lesz belőle eljárás” – mondta az ATV-nek Váradi András.

Szerettük volna a másik felet, a polgármester-nagyvállalkozót is megkérdezni, ő azonban nem kívánt híradónk kamerája elé állni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink