Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-08-08 07:10:40

Az ATV kiderítette: jobboldali tüntető dobta fejbe a jobbikos képviselőt

Vasárnap óta téma, hogy ki kezdte a dobálást a Jobbik devecseri rendezvényén, illetve hogy ki dobta fejbe a főszervezőt, Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőt. A helyszínen először Ferenczi is azt mondta, hogy a sajátjai dobták fejbe. Később már azt nyilatkozta, hogy az udvarból dobták azt a követ, amelyiktől megsérült. Az ATV Híradójának stábja azonban rögzítette, hogy ki dobta el az ominózus követ.

Az ATV kiderítette: jobboldali tüntető dobta fejbe a jobbikos képviselőt

A képviselő miután a rendőrségen járt, a mentősöknek már azt mondta, hogy fogalma sincs ki dobta fejbe. Alig egy órával korábban, miközben a sebét tisztogatta, még határozottan állította a körülötte levőknek, hogy a demonstrálók oldaláról érte a kő.  „Gyerekek! A mieink dobtak fejbe!  Ennek most mi értelme?”- jelentette ki.

Később a legtöbb helyen úgy jelent meg, hogy a képviselőt a cigányok dobták fejbe. Az ATV kamerája azonban véletlenül rögzítette az eseményeket, s azt is, hogy ki dobta el azt a követ, amely 3 méteres távolságról találta fejbe Ferenczit.

A felvételen látszik, hogy egy kopasz tüntető felkap egy követ és a romák udvarára hajítja. Őt próbálja leállítani Ferenczi, amikor érkezik a kő, amely fejbe találja: jól látszik, hogy egy piros pólós férfi alig három méterről dobja - ránézésre teljes erővel. A képviselő azonnal a fejéhez kap és megtántorodik. A körülötte levők hozzák ki a tömegből. A sérülést okozó férfi aktív és hangos részese volt a demonstrációnak, sok helyen feltűnt a Devecseren készült felvételeken, melyekből az is egyértelműen kiderül, hogy a romák házánál megálló feldühített demonstrálók dobálták be a kezük ügyébe eső palackokat, köveket az udvarba.

 

Ajánlom

További belföldi híreink