Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-01-31 13:15:59

Gyomorforgató vád: saját lányát erőszakolta a gárdista

Visszataszító ügyet tárgyal a Dabasi Városi Bíróság: N. Levente a vád szerint rendszeresen megerőszakolta saját tinédzser lányát, amihez felesége, Sz. Ildikó nyújtott neki segítséget. A házaspár korábban belépett a Jobbikhoz köthető Magyar Gárdába, és családilag is jó kapcsolatot ápoltak a mozgalom vezetőivel, valamint érintkeztek Vona Gábor Jobbik-elnökkel is. Jobbikos ismerősei szerint N. Levente jó gárdista volt, csak túlságosan forróvérű.

Az Erdélyből áttelepült, román állampolgárságú magyar házaspár 2010 tavasza óta van előzetes letartóztatásban. A vád szerint az apa, N. Levente éveken keresztül rendszeresen megerőszakolta saját lányát. Az első eset akkor történt, amikor a lány 14 éves volt. Információnk szerint az erőszakról a férfi videofelvételeket is készített, a rövid jelenetekből mintegy 4 órás anyag állt össze, amit az ügyészség bizonyítékként használ fel a büntetőperben. Társtettesként szerepel az ügyben a feleség, egyben a lány anyja, Sz. Ildikó, aki nemhogy nem védte meg a lányát, hanem közreműködött abban, hogy a férfi kiélhesse aljas ösztöneit – ilyenkor a lány öccsével különböző ürügyekkel elmentek otthonról.  

A lány többször elszökött szüleitől, és ismerősöktől kért segítséget, akik azonban jobban hittek a szülőknek, mint a gyereknek. 2010 tavaszán azonban az egyik ismerős nem haza, hanem a rendőrségre vitte az akkor már 19 éves lányt. Vallomása nyomán őrizetbe vették a szülőket, és elektronikus adathordozókat, valamint szexuális segédeszközöket foglaltak le dabasi otthonukban.  

Teherbe is esett?

Úgy tudjuk, a házaspár és ügyvédje azzal védekezik, hogy a lány is akarta a szexet. Ebben az esetben „csak” vérfertőzés miatt marasztalhatnák el az apát, illetve bűnsegédként az anyát. A Pest Megyei Bíróság az atv.hu-t úgy tájékoztatta a nyilvánosság kizárásával zajló perről, hogy N. Leventét három bűncselekménnyel vádolják: nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösüléssel; tiltott pornográf felvétellel való visszaéléssel; illetve aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel. Felesége az első és a harmadik vádpontban bűnsegédként érintett az ügyben.

Úgy tudjuk, a per során igazságügyi elmeszakértő és orvosszakértő is megvizsgálta a sértettet, az eredmény pedig alátámasztotta az általa elmondottakat, többek között azt is, hogy egy alkalommal abortuszt is végrehajtottak rajta, miután állapotos lett a saját apjától.  

 

Információink szerint a szülők korábban felesküdtek gárdistának a Magyar Gárda Hősök terén rendezett avatásán, valamint szoros és családilag is jó kapcsolatot tartottak fenn a gárda vezetőivel, illetve érintkeztek Vona Gábor Jobbik-elnökkel is.

„Rosszat nem tudok mondani Leventéről”

Az ügyben megkerestük N. Levente egykori jobbikos és gárdista ismerőseit, akik azt mondták, a férfi valóban felesküdött gárdistának, és közreműködött a jobbik egyenruhásainak több akciójában is. Feleségéről viszont azt állították, nem volt a gárda tagja. „Rosszat nem tudok mondani Leventéről, de amikor kiderült, hogy túlságosan is forróvérű, rájöttem, hogy ő valójában más ember, mint akinek megismertem” - mondta lapunknak a férfi egykori gárdista felettese, hozzátéve, hogy a férfit már a letartóztatása előtt kizárták a Magyar Gárdából, mert „erősebb vonalat képviselt”, ami azt jelenti, hogy a fegyveres akcióktól sem zárkózott volna el.

Más forrásunk szerint azonban a férfit nem kizárták, hanem radikálisabb nézetei miatt maga szakított a gárdamozgalommal, felesége viszont a mai napig nem lépett ki. Ráadásul a Jobbik és a gárdisták a mai napig nem határolódtak el a házaspártól és tetteiktől.

A gárdisták esküje

A gárdisták esküjében egyébként az szerepelt, hogy „a Magyar Szent Koronára esküszöm, hogy hazámhoz, nemzetemhez, a magyar néphez mindörökké hű leszek. Történelmünk nagyjait példaképnek tekintem, nemzetem, hazám haladását, szabadságának, értékeinek, hagyományainak védelmét életem végéig tartó feladatomnak fogadom el. (...) Ha eskümet megszegem, sújtson elöljáróim és társaim megvetése, és a Magyar Gárda soraiból való örökös kizárás.”


"Sajnálatos esemény"

Az Új Magyar Gárda válaszolt a témával emailben feltett kérdéseinkre. Eszerint N. Levente és felesége nem gárdista már. "2008-2009-ben kiléptek a gárdából, és ez a sajnálatos esemény jóval utána történt, akkor már nem voltak gárdisták. (...) Kilépésük óta senki nem tartja velük a kapcsolatot a vezetőségből" - írták. Ugyanakkor amennyiben igazak a vádak, a lány 14 éves kora óta szenvedett apja szexuális erőszakától, vagyis már akkor is, amikor a házaspár belépett a gárdába.

További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon az atv.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink