Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-01-22 06:20:00

Schmitt Pált „megfosztották” doktori címétől

Schmitt Pál lemondását követelte néhány száz tüntető délután a Várban. A Magyar Köztársaság Barátai nevű Facebook-csoport felhívására a Dísz téren rendezett, úgynevezett ünnepélyes diplomafosztó szervezői szerint az államfőnek azért kellene távoznia, mert az őt ért plágiumvád miatt méltatlanná vált hivatalára.

Schmitt Pált „megfosztották” doktori címétől

A tüntetők a köztársasági elnök távozását követelték. „Tőlem elvennék a diplomát, ha így szereztem volna meg, ilyen munkával” – nyilatkozta az ATV-nek egyikük. „Én nagyon szégyellném magam Schmitt Pál helyében magamat” – mondta televíziónknak egy másik tüntető. és olyan gyorsan lemondanék. „Nem tartottam megfelelőnek Schmitt Pál reakcióját a plágiumbotrányra. Azt vártam volna el tőle, hogy rögtön cáfolja meg a vádakat, tényekkel.

A tüntetés egyik szónoka, Ferencz Norbert szociális munkás sporthasonlattal élve azt mondta, hogy Schmitt Pál doppinggyanúja pozitív. „Pali bá’, egyszerű a képlet, két egyszerűen leírható főnévi igenév, feloszlatni és lemondatni […].

Az Magyar Köztársaság Barátai nevű Facebook-csoport nevében beszélő Kalmár Norbert azt mondta: Schmitt Pál kegyeltje volt Kádár-korszaknak és most az Orbán-kormánynak is az. „Van egy nagy különbség. Az egyik rendszerben csak a TV-tornában ugrálhatott, a másikban a Sándor-palotában” – tette hozzá.

Kalmár az ezzel egy időben lezajlott kormánypárti tüntetés résztvevőinek is üzent: „Azért teszik ezt, hogy fitogtassák az erejüket. A helyzet azonban az, hogy mi nem félünk ettől a kisebbségtől, ami soha nem is volt kétharmad. Éppen azért vonulnak most is, mert ők félnek. Mitől félnek? A magyar néptől félnek, barátaim” – szónokolt.

A tüntetés végén a felszólalók egy nagy molinóról kivágták Schmitt Pál doktori címét, majd a tömegbe dobták.

További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon az atv.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

atv.hu

További belföldi híreink