Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-07-26 06:16:51

Breiviknek vannak magyar követői is? + videó

A norvég merénylő azt írta, magyarok is voltak azon a 2002-es londoni összejövetelen, amelyen megalapították a "Templomos Lovagok" nevű szervezetet. Ennek célja, hogy "megelőző háborút” indítson Európa "multikulturális rezsimjei" ellen, az iszlám visszaszorítására.

Breiviknek vannak magyar követői is? + videó

Számos helyen említi Magyarországot a norvég merénylő az 1500 oldalas írásában, amit egy nappal a kettős merénylet előtt töltött föl az internetre. Anders Breivik az elmúlt években többször járt Magyarországon. Naplójában azt írja, hogy a magyar lányok pokolian dögösek, és legjobb barátja is egy hazánkból kivándorolt család sarja. A tömeggyilkos méltatja Hunyadi Jánost, idézi Kertész Imrét, és Lukács Györgyöt. De említést tesz a Jobbikról is, a „kelet-európai szélsőjobboldali és nacionalista pártok” címszó alatt.

Nem sokkal az oslói robbantás, és a baloldali ifjúsági nyári táborban véghezvitt vérfürdő előtt töltötte föl az internetre 1500 oldalas írását a norvég merénylő. Azt írja, hogy magyarok is voltak azon a 2002-es londoni összejövetelen, amelyen megalapították a "Templomos Lovagok" nevű szervezetet. Ennek az a célja, hogy úgymond "megelőző háborút” indítsanak Európa kulturálisan marxista / multikulturális rezsimjei ellen, az iszlám megszállás visszaszorítására. Mint írja, „vannak hű testvéreink Norvégiában és szerte Európában”, majd fölsorol egy sereg országot, köztük Magyarországot is.

Breivik idézi Lukács György marxista filozófust. Szerinte ő járult hozzá a leginkább az úgynevezett marxizmus kifejtéséhez, amelyet az egyik fő ellenségként jelölt meg. De a tömeggyilkos idéz Kertész Imrétől is, aki azt írta: "Az a civilizáció, amely nem nyilatkoztatja ki egyértelműen az értékeit, vagy amelyik hagyja elveszni ezeket az értékeket, a végső pusztulás, a végelgyengülés útjára lép". Breivik szerint Kertész figyelmeztetése "időszerű" napjaink multikulturalizmusában.

A „kelet-európai szélsőjobboldali, és nacionalista pártok” címszó alatt Magyarországról három szervezetet sorol föl: a MIÉP-et, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat és a Jobbikot. Szerinte a bevándorlás elutasítása és az iszlámellenesség nem központi probléma a kelet-európai nacionalista pártoknak, mert mint írja, nagyon korlátozott az ezekbe az országokba irányuló bevándorlás. Ezek a pártok inkább az EU-ellenességre, az antiszemitizmusra és főleg a cigányok elutasítására építenek.

A Jobbik elnöke emberiségellenes bűncselekménynek nevezte a történteket. Vona Gábor szerint ugyanakkor felháborító, hogy néhány magyar sajtótermék a Jobbikot is közvetett módon kapcsolatba hozta az elkövetővel. Mint mondta, Breivik felsorolásában minden olyan európai párt szerepel, amely a bevándorlással kapcsolatban felemelte a szavát.

„Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a bevándorlás kérdését Európának újra kell gondolni, de úgy érzem, hogy az a magyarországi sajtónak a súlyos hibája volt, hogy bárkiben esetleg egy olyan érzést keltett, mintha nekünk ehhez az elkövetőhöz bármiféle közünk lenne” – fogalmazott Vona.

Kerestük a MIÉP-et és a Hatvannégy Vármegye Mozgalmat is, de senkit nem értünk el. Breivik írásában méltatja Hunyadi János XV. századi hadvezért is. Róla azt írja, hogy lelassította a muszlim előrenyomulást, és ezzel "megmentette Nyugat-Európát" attól, hogy az iszlám uralma alá kerüljön.

Breivik az írás egy másik fejezetében - Csehországgal együtt - Magyarországot nevezi az európai bűnszervezetek koordinációs, kommunikációs és egyeztetési központjának. A norvég merénylő az írásban a legjobb barátjaként emleget egy bizonyos Petert, akinek a szülei a ’60-as években jöttek el, mint írja, "a marxista Szovjetunióból".

Breivik leírja, hogy 2009 őszén Budapesten ünnepelték a barátja, Peter harmincadik születésnapját. Mint írja, ekkor járt másodszor Magyarországon.

„Nagyon szeretem azt az országot és az embereket. A budai klubok elsőrangúak, kitűnő az elektronikus zenei szféra, a legjobbak között van a világon. A magyar lányok pokolian dögösek, kár, hogy a küldetésem miatt nem lehet tartós kapcsolatom" – írta Breivik.

Ajánlom

További belföldi híreink