Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-07-11 17:50:41

A dohányipar és a jogvédők is szorongatják a kormányt + videó

özérdekű adatkérő levélben fordult Balsai Istvánhoz, és egyúttal az állampolgárokat is adatkérésre buzdítja a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet.

A dohányipar és a jogvédők is szorongatják a kormányt + videó

A TASZ azzal kapcsolatban kereste meg pénteken az alkotmányügyi bizottság fideszes elnökét, hogy a bizottság ülésén egy törvénymódosítással az utolsó pillanatban visszavonták a dohánytermékekre kivetett adók az idei és a jövő évre vonatkozó emelését.

Sárosi Péter, a TASZ ügyvivője emlékeztetett, maga Balsai is elismerte, hogy a kormány kénytelen volt meghajolni a dohánylobbi előtt. A TASZ ezért három kérdésre várja a választ a bizottság elnökétől: egyrészt szeretnék tudni, hogy volt-e bármilyen, akár informális találkozó a dohányipar képviselőivel, továbbá arra is kíváncsiak, ki készítette az utolsó pillanatban beterjesztett módosító javaslatot. A Tasz ezen felül a döntést megalapozó szakmai anyagot is várja a bizottság elnökétől.

Sárosi elmondta, amennyiben Balsai a törvény által előírt kötelezettségének megfelelően kérdéseikre 15 napon belül nem ad választ, úgy a TASZ az összes adatkérő jogi képviseletét elvállalja. A jogvédők kezdeményezésére egyébként már az adatkérés első napján mintegy kétszáz levél érkezett a bizottság elnökéhez – fűzte hozzá.

Ajánlom

További belföldi híreink