Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-06-03 06:20:30

Férfias tárgyalás, bohócügyi államtitkár + videó

Elmaradt a megegyezés a rendvédelmi érdekképviseletek és a miniszterelnök találkozóján.

Férfias tárgyalás, bohócügyi államtitkár + videó

A korábban ígért férfias tárgyalás helyett a miniszterelnök csupán általános tájékoztatást adott és a tárgyalások folytatását kérte. A találkozón a szakszervezeti vezetők a miniszterelnököt a Kossuth Térre is invitálták, - ezt Orbán Viktor azzal hárította el, hogy a meghívást a bohócügyi államtitkárhoz továbbította. A felek délután a belügyminisztériumban ültek ismét tárgyalóasztalhoz, de megállapodás továbbra sincs, az egyeztetések pénteken folytatódnak. Nem minden szakszervezeti vezető tudott azonban csütörtökön egyeztetni a miniszterelnökkel.  A Tettrekész rendőrszakszervezet főtitkára, Szima Judit így nem hallgathatta meg Orbán Viktor érveit, hogy az ország megújításának keretében a gazdasági rendszer és a nyugdíjrendszer átalakítása milyen módon zajlik.

Pintér Sándor szerint közeledtek az álláspontok. „Utasítást kaptam, hogy folytassuk a tárgyalásokat, hogy a hét végére egy olyan anyag kerüljön a kormány elé amely biztosítja, hogy a szakszervezetek később tudomásul tudják venni a kormány elképzeléseit” – mondta el Pintér Sándor belügyminiszter.

Az érdekvédők megbízott elnöke szerint a nyugdíjas rendvédelmiek előtt nyitva áll az ajtó, hogy visszatérjenek a szolgálatban és arra is, hogy nyugdíjban maradjanak. „Ha úgy gondolják, hogy maradnak nyugdíjban, a 16 százalékos adó bevezetésével megtehetik, de a gyermek utáni adójóváírás megmarad a számukra valamint a nyugdíjuk emelkedni fog” – közölte Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórum megbízott elnöke.

A Kossuth Téren tüntetők nem fogadták a kitörő örömmel a javaslatot. Árok Kornél, sztrájkbizottság elnöke arról is beszélt, hogy Orbán Viktor nem akarta személyesen ismertetni elképzeléseit: „kértem, hogy jöjjön ki a Kossuth térre és tartsunk egy szociális konzultációt, ő erre annyit mondott, hogy majd továbbítja a bohócügyi államtitkárnak”.

Szíjjártó Péter szerint higgadt tárgyalásvolt. Hozzátette: a nemzeti konzultáció még nem zárult le, pedig ennek eredményét is figyelembe veszik a parlamenti szavazáson.

Ajánlom

További belföldi híreink