Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-04-13 18:15:54

Megszólalt a pedofíliával gyanúsított magyar pap: 16 éves a lány

Az Egyenlítő TV blog szóra bírta a felfüggesztett orosházi plébánost, Fazekas Attilát. A pedofília gyanúja miatt kegyvesztetté vált katolikus pap szerint az orosházi evangélikusok állnak lejáratása hátterében. A férfi kérdésünkre elmondta, hogy nem 12 éves lányról szól az ügy, hanem 16 év felettiről, de a vélt sértett nevét nem árulja el. Cáfolja, hogy rajtakapták volna a kislánnyal, de részleteket nem árul el, amíg az egyház belső vizsgálata nem zárul le.

Fazekas Attila azt is elmondta az Egyenlítő Blognak, hogy Orosházán feszült a viszony a katolikus és evangélikus egyház között. Kérdésünkre, hogy a megyéspüspök miért ülne fel egy evangélikus provokációnak, nem válaszolt. A helyzetet még pikánsabbá teszi, hogy a blog helyi forrása szerint a katolikus plébánost egy evangélikus leánnyal kapták rajta.

Kiss-Rigó László katolikus megyéspüspök - aki egyébként Orbán Viktorral közösen adta át a Puskás Akadémia kollégiumát és Lázár János mellett is kampányolt - hivatala tegnap azt közölte a sajtóval, hogy a Fazekas elleni panasz egy másik felekezettől érkezett. Az evangélikusok cáfolják, hogy konfliktusuk lenne a katolikusokkal, míg Fazekas evangélikus ármányt sejt ügye hátterében.

Az orosházi vallásháborúra jelen pillanatban a sértettek megszólalása vagy a rendőrség tehet pontot, amely az ügyet soron kívül vizsgálni kezdte.

egyenlito.blog.hu

Ajánlom

További belföldi híreink