Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-03-01 17:50:59

Torgyán: szándékosan tették tönkre a Fradit és az FKgP-t is + videó

Az egykori Fradi-elnök szerint a „neo-ultraliberálisok” állnak a háttérben, akik nem tűrik meg azt, ami igazán magyar.

Torgyán: szándékosan tették tönkre a Fradit és az FKgP-t is + videó

Vérzik a szívem azért, ami a Fradival történik – mondta Torgyán József, az FTC egykori elnöke. A volt kisgazda pártelnök a Fradi helyzetét azzal magyarázza, hogy ebben az országban mindent tönkretesznek, ami a nemzeti gondolatokhoz köthető, így szándékosan tették tönkre a Fradit, a Független Kisgazda Pártot és az egész magyar nemzetet is. Méghozzá Torgyán szerint ezt azok az általa „neo-ultraliberálisnak” nevezett erők tették, amelyek mint fogalmazott, nem tűrik meg azt, ami igazán magyar.

Mint mondta, ízekre szedik a Fradit, illetve meghagyják egy középszerű csapatnak abban a téves tudatban, hogy fel lehet építeni helyette egy másik csapatot, holott ehhez egy évszázadra lenne szükség. Ami pedig a szurkolókat illeti, éppen az általunk oly nagyra tartott nyugatról áramlott be az a szurkolói stílus, ami a Fradinál is eluralkodott – mondta a klub volt elnöke, aki szerint Magyarországon minden szurkolótáborral kapcsolatban elmondhatók azok a kifogások, amiket a Fradival kapcsolatban hangoztatnak, legfeljebb a Fradinál ez erőteljesebben nyilvánul meg.

Torgyán az alkotmányozásra kitérve azt mondta, Magyarországnak mindenképp szüksége van új alkotmányra. Az egykori kisgazda politikus nem vitatja, hogy a ’89-es alkotmányt európai viszonyokhoz igazították, de mint mondta, a magyar népnek a rendszerváltás óta az a törekvése, hogy egy új alkotmányt hozzanak létre, ezért ezt teljesíteni kell.

Torgyán szerint az alkotmányozásra sokkal több időt kellett volna hagyni és sokkal szélesebb körben kellett volna az új alkotmányt megvitatni, egy alkotmány ugyanis semmiféle diktátumra nem épülhet, hanem az ország lakosságának egy fajta közmegegyezésén kell alapulnia.

Torgyán József szerint egy alkotmány akkor lesz demokratikus, ha nem csak megosztja a hatalmi ágakat és megteremti azok egyensúlyát, hanem beépíti azokat a fékeket és ellensúlyokat, amelyek az alkotmány demokratikus mivoltát valóban biztosítják. A fékeket illetően szerinte érdemes lenne a köztársasági elnök szerepét újragondolni, az államfő ugyanis csak akkor tölthetné be valóban ezt a szerepet, ha közvetlenül a nép választaná, hiszen így sokkal több jogosultságot kapna.

Persze azon túl, hogy az alkotmánynak meg kell felelnie a XXI. század elvárásainak, Torgyán fontosnak tartja a történelmi utalásokat is. Mint mondta, egy magára valamit adó ország alkotmányában megtalálhatók a történelmi múltjára való utalások. A volt kisgazda politikus úgy fogalmazott, vihar egy pohár vízben, hogy ebből egyáltalán probléma lehetett.

Ajánlom

További belföldi híreink