Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-08-09 05:10:49

A magyar nácik célja a zsidómentes társadalom – állítja Zagyva Gyula munkatársa + videó

Újabb botrányos részletek és hangfelvétel a Magyar Sziget fesztiválról.

A magyar nácik célja a zsidómentes társadalom – állítja Zagyva Gyula munkatársa + videó

Mint beszámoltunk róla, kedden életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek című hetilap munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón, ahová előzetes bejelentés alapján érkeztek egy helyszíni riport elkészítése céljából.

Az újságírók szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője, egyben a fesztivál főszervezője egy faházban fenyegetően beszélt velük, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját. A tudósítók beszámoltak róla, hogy az országgyűlési képviselő azt mondta nekik: olyan területre tévedtek, ahol vége a demokráciának, a táboron belül azt tehetik velük, amit akarnak.

„A Magyar Szigeten nincs demokrácia”

A beszélgetésről hangfelvétel is készült, melyen Zagyva többek között azt mondja,„itt nincs demokrácia a táboron belül.”

A szervezők többször kifogásolták, hogy a balliberális sajtó leantiszemitázza őket, holott – szerintük - alig van a zsidókérdésről szóló előadás a fesztivál programjában. A Hetek munkatársait folyamatosan gyalázták, és halálosan megfenyegették a lap főszerkesztőjét is.

Incze Béla, a fesztivál egyik szervezője, Zagyva Gyula közvetlen  munkatársa azt mondta, a „zsidók által nyomatott média ocsmány módon ferdít és hazudozik”. (Incze a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a HVIM budapesti elnöke. A HVIM stratégiai szövetséget kötött a Jobbikkal.)

A cél a zsidómentes társadalom

A hangfelvétel tanúsága szerint Incze Béla ideológiai meggyőződését is kifejtette az újságíróknak: „Én nem antiszemita vagyok, én aszemita vagyok, ami azt jelenti, hogy zsidónélküliség: ez a magyar nemzeti szocializmus egyik alapköve” – ismertette mozgalmuk célját Incze Béla.   

Zagyva pénteken közleményt adott ki, melyben azt írta, a Hetek munkatársai elferdítették az elhangzottakat és a valós tényeket, ezért helyreigazítást kér a laptól és pert indít a cikk szerzője ellen.

A főszerkesztő a miniszterelnökhöz fordul

A Hetek lapszerkesztője az ATV Híradónak azt mondta, biztos benne, hogy a rendelkezésre álló hangfelvételek és a tanúvallomások alapján bizonyítani tudják az igazukat.    

Németh Sándor, a Hetek főszerkesztője levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Pintér Sándor belügyminiszterhez: Németh szerint a kihívóan közösségellenes és az emberi méltóságot lábbal tipró esemény - mely messze túlmutat a konkrét ügyön, és súlyosan sérti a demokratikus alapértékeket és a társadalom békéjét - megköveteli, hogy az emberi méltóság, az emberi jogok védelmezésére hivatott államszervezet a lehető leghatározottabban fellépjen az ilyen jelenségekkel szemben.

Vona megvédte

A Jobbik hétfőn veszi napirendre Zagyva György Gyula ügyét. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az ATV-nek azt mondta, mivel Zagyva a Jobbik parlamenti képviselője ugyan, ám nem tagja a pártnak, a történteket nem az etikai bizottság, hanem az országos elnökség vizsgálja. Vona Gábor pártelnök a Magyar Sziget vasárnapi kerekasztal-beszélgetésén védelmébe vette Zagyvát.

Ajánlom

További belföldi híreink