Itthon

2010-05-08 14:40:56

Sármellék: udvarra repítette az idős nénit a robbanás + videó

Azonnal kihívták a mentőket.

Sármellék: udvarra repítette az idős nénit a robbanás + videó

Felrobbant egy családi ház Sármelléken. Az ott élő 82 éves idős asszonyt az udvarra repítette a detonáció, de csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A ház viszont teljesen lakhatatlanná vált a robbanás után. A balesetet valószínűleg gázszivárgás okozta.

A romokat mutatja Tóth Gábor polgárőr, aki a robbanás zaját hallva az elsők között ért a házhoz. A pusztítást látva azt gondolta, hogy a ház idős lakója biztosan nem élte túl a balesetet. Aztán a fa alatt, a szétszóródott törmelék között meglátta a rémült asszonyt.

„Amikor idejöttünk, akkor a hölgy ott feküdt a földön, vagy már jött elő, még füstölt a haja szegénynek. Meg volt égve a ruhája” - mondta Tóth.

A szomszédok azonnal hívták a mentőket. Még helikopter is érkezett a helyszínre, de később kiderült, hogy nincs szükség rá, az asszonynak ugyanis mindössze a lábszára égett meg egy pár centis helyen. A tűzoltók szerint a ház egy rosszul bekötött gázpalack miatt robbant fel.

„A hölgy valószínűleg megnyitotta a gázpalacknak a szelepét, és utána nem talált a környéken gyújtószerszámot, ezért elment egy kicsit távolabb. Mire visszaért, a helyiség annyira megtelt gázzal, hogy mikor meggyújtotta, akkor már robbanás következett be” - mondta Laczikó Károly, keszthelyi tűzoltóparancsnok.

A robbanás pedig szinte szétvetette a házat. Kiszakadt a helyéről a konyhaajtó is, a 82 éves asszony valószínűleg azon a nyíláson keresztül repült az udvarra. Lehet, hogy ez mentette meg az életét, az otthona viszont végleg lakhatatlanná vált. Ezért egyelőre a rokonaihoz költözött.

További belföldi híreink