Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-03-31 19:03:59

Beismerte a bankrabló: a Jobbiknak rabolt!

16 millióból 15,5 a szélsőjobboldali párt kampányánál landolt.

Beismerte a bankrabló: a Jobbiknak rabolt!

A rablás miatt őrizetbe vett Cs. Miklós megváltoztatta rendőrségen tett vallomását, elmondása szerint a rabolt 16 millió forintból közel 15,5 millió a Jobbiknál landolt – erősítette meg az ATV értesülését Nyerges Béla, a BRFK rablási osztályának vezetője az Egyenes Beszéd című műsorban.

A rendőrség tudomása szerint a 27 éves rabló korábban "ijedtségéből" vallotta azt, hogy a rabolt pénzt elkártyázta, a kártyaadósság amúgy testvérei és barátnője szerint is kizárt, mivel "azt sem tudta, mi az a póker".

A Jobbik szóvivője szerint soha semkapott ilyen összegű adományt a szervezet. „Nincs tudomásunk arról, hogy ilyet tett volna. A hírekben egy konkrét februári rendezvény jelent meg ezzel kapcsolatban. Azt a februári rendezvényünket egy civil szervezet fizette ki” - mondta Dúró Dóra.

Előnyös befektetés

Cs. Miklóst jobbikos barátai azzal biztatták, hogy a kampányba tett "befektetése meg fog térülni", és ha a választás után jó pozícióba kerülnek, Cs. Miklós is részt vehet egy építőipari beruházásban - erről Nyerges Béla beszélt a tv-műsorban. A nyomozás jelenlegi állása szerint Cs. Miklós önszántából támogatta a Jobbikot, készpénzt nem adott át a pártnak, ám termet bérelt, és a szórólapok nyomdai költségét is állta. Cs. Miklós hamarosan újabb konkrétumokat árul el a nyomozóknak, akik rejtélyes amerikai útjait is vizsgálják.

"Kampánytámogatásról van szó" - erősítette meg a rendőrségi nyilatkozatot Magyar György, Cs. Miklós ügyvédje is, aki pszichológiai, elmeorvos szakértői vizsgálatot kezdeményez az ügyben, mivel szerinte "épeszű ember nem vállalja fel külső ráhatás nélkül, hogy bűncselekmény-sorozatból szerez pénzt egy pártnak".

Ezt várták el tőle?

Cs. Miklós tényleg a Jobbikot támogatta a pénzből, mert ezt várták el tőle – nyilatkozta múlt héten a férfi barátnője. A bankrabló családja is ezzel egybehangzó vallomást tett, szerintük Miklós az interneten is szoros viszonyt ápolt a Jobbikkal.  Cs. Miklós az elmúlt három évben bankokat, benzinkutakat fosztott ki, múlt héten került rendőrkézre. Barátnője, akivel három éven át jártak, úgy tudja: Miklós azért támogatta a Jobbikot, mert cserébe beígérték neki, hogy győzelem esetén részt vehet valami lakópark felépítésében. „Így biztos anyagi hátteret tud majd számomra is biztosítani” – magyarázta Miklós barátnője.

Amerikába jöttem

A fiatal nő megerősítette a Cs. család több tagjának azon állítását is, mely szerint Miklós azért járt Amerikában, hogy a Jobbik ottani kapcsolatait ápolja. Családjának Miklós „üzleti útként” jellemezte az amerikai kiruccanást. A rabolt pénz ellenére Miklós mégis állandó pénzhiánnyal küszködött, munkája sem volt, ennek ellenére pénzzel támogatta a szélsőjobboldali párt helyi kampányát.

Barátnője elmondása szerint Cs. Miklós aktivistának jelentkezett a Jobbikba, februárban termet bérelt egy óbudai rendezvénynek és támogatta a szórólapok legyártását is. A Jobbik honlapjának tanúsága szerint februárban egy rendezvényt szerveztek a kerületben 11-én, ahol Vona Gábor pártelnök bemutatta a helyi jelöltet, Fejes Istvánt.

"Náci gazember vagyok"

Fejes István cáfolta, hogy bármilyen kapcsolatban állna Cs. Miklóssal. „A Jobbikot lejáratni kívánó médiumok soha nem látott szakmai mélységekbe süllyedtek” – kommentálta az ATV értesülését a Jobbik sajtóosztálya.

Úgy tudjuk, Cs. Miklós a YouTube-on saját csatornát indított winyetta néven, ahol szélsőjobboldali, náci nézeteiről vall, egy szlovák hozzászólónak önmagáról - angolul - annyit írt, hogy „én egy náci gazember vagyok”. Csatornájáról a Jobbik YouTube oldala is elérhető.

atv.hu / nssz

Ajánlom

További belföldi híreink