Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-03-06 09:23:59

"Holokauszt nem volt, de igény van rá" A rendőrség már nyomoz

Ismeretlen tettesek festették a feliratot.

"Holokauszt nem volt, de igény van rá" A rendőrség már nyomoz

Ismeretlen tettesek az alábbi feliratot festették a gyöngyösi zsinagóga egyik épületének falára: "Holokauszt nem volt! De igény van rá". Az ügyben a rendőrség nyomoz.

Mint ismeretes, a parlament február 22-én fogadta el a holokauszt tagadását büntető törvényjavaslatot. "Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"- áll a törvényjavaslatban, mely a köztársasági elnök aláírására vár.

 

Magyarországon az elmúlt húsz évben több alkalommal is rongáltak meg zsinagógákat. Még a kilencvenes években az újpesti és a nagykőrösi zsinagógákra festettek horogkeresztet és nyilaskeresztet, míg 2006-ban a váci zsinagóga falaira festettek ismeretlenek horogkereszteket és zsidó-ellenes feliratokat festékszóró spray-vel. Tavaly májusban pedig a pécsi zsinagóga ólomüveg ablakait dobálták be az épület lépcsőjéből letört darabokkal.

A gyöngyösi zsinagóga fala.

Ajánlom

További belföldi híreink