Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-11-30 19:20:49

„Gelencsér arcátlanul hazudik” – Válasz a Gyenesei Istvánt ért vádakra

A „Korrupcióval vádolják Gyeneseit” című cikkre az alábbi válaszok érkezett az atv.hu szerkesztőségébe.

"Felháborító és megengedhetetlen az az arcátlan hazugság, ahogy Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke félrevezeti az embereket. 
Jelen esetben a somogy megyei bíróságon folyó polgári perben a Somogy Megyei Önkormányzat által első fokon 70 %-ban elvesztett pert állították be úgy, hogy azt az önkormányzat megnyerte. Ezen ügy kapcsán azt a látszatot keltették, hogy Dr. Gyenesei István érintett volt a perben, ezzel szemben a valóság az, hogy a per a Megyei Önkormányzat és a kivitelező között folyt. Az eljárásban Dr. Gyenesei István neve fel sem merült. A közvélemény tényszerű tájékoztatása érdekében kérjük ezen közlemény és Dr. Gyenesei István csatolt észrevételének nyilvánosságra hozatalát." - írja a Somogyért Egyesület elnöksége

Gyenesei István miniszter pedig az alábbi közleményben reagált a vádakra:  

"Gelencsér Attila nem pert nyert, hanem pert vesztett. A gyengék mankója a hazugság.

A megyei közgyűlés elnöke vélhetően politikai haszonszerzés céljából gátlástalanul és visszatérően félrevezeti az embereket. Polgári per zárult le első fokon, amelynek konkrét alperesei voltak az utat kivitelező és a műszaki ellenőrzést végző cégek. Gelencsér Attila jelen esetben azt a látszatot igyekszik kelteni, mintha érintett lennék a közleményben leírt polgári perben. Ennek kapcsán határozottan kijelentem, hogy az általa említett perben és ítéletben sem én sem pedig fiam a legkisebb mértékben sem voltunk érintettek. A gyengék mankója ugyanis a hazugság.

A közleményt olvasva az a népi bölcsesség jutott eszembe, amely szerint: „Ha a tyúk kukorékol a kakas helyett, ott nincs rend a baromfiudvarban. Gelencsér Attila rossz úton jár. A mostani közleménye folytatása korábbi megalapozatlan, félrevezető, hamis vádaskodásainak. Nem véletlenül folyik ellene rágalmazás gyanújával ügyészségi vizsgálat. Az általa korábban megtévesztésül büntetőügyként emlegetett vizsgálatok közül kettő, bűncselekmény hiányábanrégen lezárult. Érintettségem szóba sem került. Várhatóan ez lesz a sorsa a többi kreált ügynek is.

A perről nyilvánosságra hozott közlemény számos lényeges valótlanságot tartalmaz. Eredhet ez hozzá nem értésből és gonoszságból egyaránt. Megyei elnök esetében mindkettő alkalmatlanságot bizonyít.

Többek között azt állítják, hogy „Az ítélet szerint egyáltalán nem készült el 14 millió 539 ezer forintnyi pótmunka”. Ezzel szemben az ítélet szerint jóval kevesebb, mindössze 4,4 millió forintnyi munka elvégzését nem tudták eddig szakértőkkel bizonyítani a kivitelezők. Ezt is csak azért, mivel ennek tízszeresébe került volna a bizonyítás. Ennyit azért nekik sem ér meg ez az egész hercehurca.
Gelencsérék állításával ellentétben a megyei önkormányzat nem nyerte meg ezt a pert. Az ítélet szerint 70 százalékban pervesztesek lettek. Kötelezték ugyanis az önkormányzatot az alperesek perköltsége hetven százalékának megtérítésére.

Megemlítendő, hogy a megyei önkormányzatnak és ezzel az adófizetőknek ez a per több millió forintjába került, miközben a mostani ítélet szerint alig 200 ezer forintra lehet jogosult az önkormányzat. Az esetleges kártérítés ugyanis - pályázatról lévén szó - az államot, illetve fiam munkáltatóját, a saját erőt az önkormányzat helyett kifizető Hertelendi Kft.-t illeti.

Ezek után felteszem a kérdést: Mennyi hitele lehet és meddig egy ilyen vezetőnek?!
Biztosíthatom Gelencsér Attilát, hogy a politikai sárdobáláshoz továbbra sem leszek partnere. Viszont számoljon azzal, hogy az általános tapasztalat szerint, az alaptalan vád mindig a rágalmazó fejére hullik vissza" - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Gyenesei István.  

További belföldi híreink