Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-11-09 08:03:59

Fiala Jánosos rádió, cigánymaffiózó: támad a Betyársereg

Büntetett előélet nem akadály a csatlakozás előtt.

„Ne bántsd a magyart, mert pórul jársz”- figyelmeztet a Betyársereg. A Szent Korona Rádióhoz a következő közleményt jutatta el az idén nyáron megalakult szervezet: „Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje előlépnünk az erdők sűrűjéből, s megmutatnunk magunkat”. A sereg készített egy bemutatkozó videót és egy honlapot is. A betyárok szervezete - saját bevallásuk szerint - már jó ideje létezik, és a maguk eszközeivel azon igyekeztek eddig is, hogy megakadályozzák az ország megszállását, ám most úgy érzik, eljött az ideje, hogy erről a szélesebb közvélemény is tudomást szerezzen.

A példakép Rózsa Sándor

"Nem szentéletű emberek és nem kiscserkészek. Betyárok vagyunk a szó szoros értelmében. A mi szemünkben a köztársaság törvényei nem sokat érnek, a puszta ősi törvényeit azonban bármilyen körülmények között betartjuk és betartatjuk. Éppen úgy, mint az egykori betyárokat, minket is a hatalom kényszerített arra, hogy törvényen kívüliek legyünk. Büszke muszájbetyárok vagyunk” – olvasható a bemutatkozásban. A betyárok nem fogadják el a kettős mércét, az elnyomást és az idegenek uralmát, mert – mint írják - „a puszták népének fiaiként szabadnak születtünk és azok is maradunk még a rabságban is”.

Szeretnek élni, szeretik a jó bort, a pálinkát, a szép nőket, de a harcot, a férfias küzdelmet is. Mivel nem egyenruhás reguláris hadseregről, sem pedig bejegyzett egyesületről van szó, a „Köztársaság kutyái” nem tehetnek ellenük semmit – vélekedik a szerző.

A Betyárseregnek egyébként nincs egyszemélyi vezetője, de mindenkit megnyugtatnak, ez nem azt jelenti, hogy itt valamiféle anarchia uralkodna. A sereg tekintélyelvű, önszerveződő klánok laza szövetsége, amely a puszta ősi magyar törvényei szerint, az eurázsiai civilizáció hagyományai alapján működik. Rózsa Sándor egykori seregét tekintik elődüknek. Földrajzi elhelyezkedésüket tekintve a betyárok fészke a Szeged környéki legendás tanyavilág.

Izom legyen, a priusz nem baj

Komoly feltételeknek kell megfelelnie annak, aki a sereghez csatlakozni akar: „kizárólag életerős, lehetőleg valamilyen küzdősportban jártas, kisportolt, jó kiállású férfiemberek, igazi harcosok jelentkezzenek. Aki nem ilyen, az először sportoljon, képezze magát, és csak utána jelentkezzen. A büntetett előélet nem kizáró ok, hiszen a betyárok többségének van priusza”. A mai idők híres betyárai között egyébként három személyt nevez meg a honlap:Budaházy Györgyöt, Toroczkai Lászlót és Tyirityán Zsoltot.

Utóbbi a sereg szóvivője is, életrajza szerint pedig tősgyökeres dél-alföldi családból származik. A neonáci Magyar Nemzeti Arcvonallal a kilencvenes évek végén került kapcsolatba, és 2000-ig közösen tevékenykedett velük. Innen kiválva a Vér és Becsület nevű – szintén neonáci - szervezet munkájában vett részt, ennek főszónoka és egyik vezéralakja lett. A Vér és Becsület 2003-ban az 1945-ös hős budapesti kitörésre emlékezve, a Becsület Napján, a Kossuth téren demonstrációt tartott, ahol Tyrityán beszédet tartott. Ezután a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai kihallgatták, akik politikai tevékenységére voltak kíváncsiak. Végül faji alapon elkövetett súlyos testi sértésért 1,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amit a Sátoraljaújhelyi Fegyházban kellett letöltenie, mivel terroristaként kezelték. 2006-ban szabadult a börtönből, s 2009-ben a megalakuló Betyársereg szóvivője lett.

Kordában tartani a cigányokat

A honlapon olvasható egy kiáltvány is, amit még februárban írt Toroczkai László. A „betyár-hazafi” szerint a probléma végső megoldása a politikai “elit” és a liberális-demokratikus rendszer elsöprése, illetve megváltoztatása lenne. Kizárólag tekintélyuralmi rendszerben lehet ugyanis a cigányságot kordában tartani. Toroczkai figyelmeztet arra is, hogy az elégedetlen magyarok tömegei nemsokára meg fognak indulni, ahogy 2006-ban is, amikor elkezdődött valami. „Amíg magát a rendszert nem tudjuk megváltoztatni, önvédelemből szerveződnünk kell. És nem húsz fős alkotmányozó nemzetgyűlésre és bizottságosdira gondolok, hanem a magyar harcosok szerveződésére”. A Betyársereg és a hozzá hasonlatos seregek felállítása azért is fontos Toroczkai szerint, mert fel kell készülni arra az időre, amikor teljes anarchia lesz, s amikor „a családunkat, vagyonunkat felfegyverzett hordákkal szemben kell megvédenünk, de szükség lesz ilyen seregekre akkor is, amikor a dühös magyar tömegek élére kell állni”.

Betont a rádióba

A honlap felsorolja a rég és a ma betyáros cselekedeteit, megemlítve többek között a Magyarok Nyilai néhány állítólagos akcióját, azt,mikor betyárok biztosították egy gárdista visszatérést a cigánytelepre, egy „maffiózócigány” kirablását – gépfegyverrel raboltak ki egy ágyban fekvő idős házaspárt, - vagy éppen a„fialajánosos rádió”, a Rádió Q elleni támadást, amikor betondarabokkal zúzták be a rádió kirakatait.

2009. június 14-én Szegeden a Jobbik, a Magyar Gárda, és a 64 Vármegye mellett a Betyársereg is jelen volt azon a szélsőjobbos „csúcstalálkozón” ahol leszögezték: „Összefognak és együttműködnek ezentúl a valódi nemzeti oldal képviselői.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink