Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-03-26 09:06:57

Surányi ma várhatóan bejelenti, nem vállalja a miniszterelnökséget (Megerősített!)

Az MSZP viszont továbbra sem akar előre hozott választást.

Az atv.hu kormány közeli forrásból úgy értesült, hogy Surányi György a nap folyamán bejelenti: nem vállalja el a miniszterelnökséget.

Mint korábban beszámoltunk róla, Surányi György tegnap azt nyilatkozta, csak az összes parlamenti párt – ha nem is azonos „hőfokú”, mégis egyértelmű – támogatása esetén vállalná el egy válságkormány irányítását.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ugyanakkor egyértelművé tette, hogy pártja nem támogatja a kormányfőcserét, így Surányi személyét sem.

Értesüléseink szerint ez az oka annak, hogy Surányi ma bejelenti: nem fogadja el a felkérést. Úgy tudjuk, az MSZP továbbra is a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal történő kormányváltásra keresi a megoldást. Ezt erősíti, hogy tegnap Fodor Gábor azt nyilatkozta, az SZDSZ adott esetben más személy támogatását is megfontolja, vagyis nem kizárólag Surányi Györgyben gondolkoznak.

A Népszabadságnak csütörtök reggel Surányi elmondta, hogy tegnapi nyilatkozatából egyértelműen következik, hogy nem tekinti már magát miniszterelnök- jelöltnek. A fent említett támogatás nyilvánvalóan nem alakult ki, ezért – mondta Surányi György – ő nem is tekinthető jelöltnek.

atv.hu/nol.hu

További belföldi híreink