videó

Rengetegen emlékeztek a Szemlő-hegyi barlangnál Suhajda Szilárdra

Minimum 18-20 millió forintba kerül, ha valaki oxigénpalack és serpák segítségével megy fel a Mount Everestre, mondta el híradónknak Kollár Lajos a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíció vezetője. A hegymászó szerint oxigén palack nélkül eddig 250-300 ember próbálkozott, több, mint 200-an fel is jutottak, de sok haláleset volt. 

Hirdetés

kapcsolódó videók

 

Kenőpénzért és rokonoknak adhattak önkormányzati lakásokat Pécsen

Vesztegetés és közfeladati helyzettel visszaélés bűntette miatt nyomoz az ügyészség és a rendőrség a pécsi városházán. Az egyik esetben a gyanú szerint kenőpénzért adhatták a bérlakásokat, a másik esetben pedig politikusok hozzátartozói kaptak soron kívül önkormányzati lakást. 

 

Lezuhant egy busz a velencei felüljáróról: 21-en meghaltak, köztük több gyerek

Súlyos buszbaleset történt az olaszországi Velencében. 21-en életüket vesztették és többen megsérültek, miután lezuhant egy busz egy felüljáróról és kigyulladt. Feltételezések szerint a sofőr rosszul lett a volánnál, ez okozhatta a tragédiát. Több gyermek, köztük egy csecsemő is a halálos áldozatok között van. 

 

Eredményes nyarat zárt a turizmus a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint

A főszezon 17 millió vendégéjszakát hozott, ami meghaladja a tavalyi, de még a 2019-es adatokat is. A legerősebb nyári hónap az augusztus volt, mintegy 16 százalékkal több magyar vendég érkezett a Balatonhoz, mint 2019-ben. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint ugyanakkor az utazási szokások átalakultak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés