videó

Akár ötszörös árat is fizethetnek a májusi gázért az átlag felett fogyasztók

December óta esik a gáz világpiaci ára, jelenleg 100 forintba kerül egy köbméter az irányadónak számító holland energiatőzsdén. Itthon azonban még mindig a központilag kalkulált árat kell figyelembe venni, ami átlagfogyasztás felett 588 forint köbméterenként.

Hirdetés

kapcsolódó videók

 

6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak: az idősek szerint ez nagyon kevés

A nyugdíjas szervezetek pedig arra figyelmeztetnek, hogy a boltokban ennél sokkal nagyobb a drágulás. Varga Mihály tegnap jelentette be a jövő évi nyugdíjemelés mértékét. A 6 százalékot azzal indokolta, hogy a Pénzügyminisztérium előrejelzései szerint a jövő évi infláció nem lesz magasabb, mint 6 százalék.

 

Megvan az idei második magyar Nobel-díj: Krausz Ferenc fizikus a kitüntetett

Két napon belül itt a második! Stockholmban bejelentették, hogy a Németországban élő Krausz Ferenc fizikus és kutató, két társával fizikai Nobel-díjat kapott. Krausz Ferenc a részecskefizikában, az elektronok kutatásában végzett úttörő munkát - egészen új és különleges mérési módszerek kidolgozásával.

 

Ezt elszabták: nem fér el két teherautó a felújított pécsi gerincúton

Alaposan elméretezhettek egy felújítás alatt álló útszakaszt Pécsen - legalább is ezt állítja az általunk megkérdezett szakember. A hivatalos közlés szerint kerékpárút épül, de néhány méteren olyan szűkre építették az utat, hogy két nagyobb teherautó már el sem fér egymás mellett. Kipróbáltuk, tényleg szűk a keresztmetszet, máris mutatjuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés