videó

Éjszaka jelentek meg a kommandósok Szekszárdon - két férfit bilincsben vittek el

Autók és ingatlanok adásvételével kapcsolatos csalásra szakosodott banda főnökére és a fiára csaptak le a kommandósok Tolna megyében. A bűnszervezet csaknem egymilliárd forint értékben vert át gépkocsi tulajdonosokat. Az akcióban több száz millió forintot, ingatlanokat, fegyvereket és kábítószert foglaltak le.

Hirdetés

kapcsolódó videók

 

Egyre kilátástalanabb a mezőgazdasági termelők helyzete

Egyre nehezebb a mezőgazdasági termelők helyzete, mivel a gabona ára a tavalyinak a felére zuhant. Az ukrán olcsó gabonával is versenyezniük kell. A kormánynak pedig el kell döntenie, hogy fenntartja-e az ukrán gabonára bevezetett importtilalmat.

 

Továbbra is brutális orosz légicsapások sújtják Ukrajnát

Folytatódtak az orosz légicsapások Ukrajna ellen. Az elmúlt napon a közép-ukrajnai Dnyipro környékét érték rakétatámadások. Eközben az oroszországi Belgorodban a hétvégén két ember vesztette életét gránáttűzben. A régió határmenti falvait korábban példátlan tüzérségi támadások érték.

 

Azonnali béremelést sürgetett az ellenzék a pedagógusnapon

Azonnali pedagógus-béremelést sürget az ellenzék a pedagógusnapon. Közben a Belügyminisztérium 800 ezres átlagfizetést ígért, ha megjönnek az uniós források. A szakszervezetek viszont a kormánytól várják a megoldást az oktatás bajaira, elsősorban arra, hogy már ma is nagyjából 30 ezren hiányozhatnak az oktatási intézményekből.

 

A szakértő szerint a kormány úgy készül, hogy még jövőre sem jön meg a brüsszeli pénz

A Híradónk által megkérdezett szakértő szerint elsősorban a magángazdaságot sújtja az uniós pénzek elmaradása. Büttl Ferenc azt mondja, a kormány láthatóan arra készül, hogy még jövőre sem jön a brüsszeli pénz, amit emiatt közvetlen befektetésekkel is igyekszik pótolni. Matolcsy György az MNB elnöke közben az euró bevezetésének kötelezettségére emlékeztetett: még évszámot is megnevezett, hogy szerinte mikor érheti meg Magyarországon elbúcsúzni a forinttól.

 

Még november előtt emelheti a nyugdíjakat a kormány

Nem zárta ki a november előtti nyugdíjkorrekciót sem a kormány képviselője, ami egy átlagnyugdíjas esetében akár 80 ezer forintot is jelenthet. Banai Péter Benő nyilatkozatában már a 13. havi emelt összegű nyugdíjról és 6 százalékos emelésről is beszélt, ami azonban csak jövőre esedékes. A nyugdíjasok ráadásul úgy érzik, hogy még korábbi, elmaradt pénzekkel is tartozik nekik a kormány.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés