videó

Petícióban követel fizetésemelést a Pécsi Tudományegyetem 3600 dolgozója

25 százalékos béremelést szeretnének elérni a pécsi egyetem munkatársai. A petíciót aláírók több mint fele az egészségügyi területről érkezett. A szakszervezet arra panaszkodik, hogy bizonyos helyeken egyszerűen megtiltották a dolgozóknak az aláírást.

Hirdetés

kapcsolódó videók

 

Válaszfal nélküli mellékhelyiségek a turisztikai központban

A múlt héten napvilágra került erdő nélküli lombkorona sétány után most újabb furcsa beruházásra derült fény. Barcson a hétvégén Novák Katalin államfő adott át egy turisztikai központot. Az ingatlanban található mellékhelyiség érdekessége, hogy a három WC egy légtérben van. 

 

Országszerte komoly károkat okozott a szélvihar

Hétfőn megdőlt az országos és a budapesti szélrekord is, így nem csoda, hogy a tűzoltóknak az ország számos pontján kellett segítséget nyújtaniuk. Leginkább kidőlt fák, leszakadt ágak adtak munkát, de volt, ahol háztetőket szaggatott le és kéményeket rombolt le az orkán erejű szél.

 

Nem fogadják el a nyugdíjreformot a franciák

Közel két hete emelték törvényerőre a nyugdíjkorhatár emelését Franciaországban, mégsem csitulnak az indulatok. Országszerte tart a tüntetéshullám. A demonstrálók úttorlaszokat állítottak fel és több nagyvárosban összecsaptak a rendőrökkel. Egy szakszervezeti vezető szerint a kérdésben csak tárgyalás útján lehet megegyezni. 

 

Bírósághoz fordulnak a Honvédség egykori katonái

Több mint 150 katonát szerelt le a honvédség decemberben, mert nem vették fel a covid elleni védőoltást, amely számukra kötelező volt. A leszerelés előtt egy év fizetés nélküli szabadságra küldték őket, azt viszont nem engedélyezték hogy máshol állást vállaljanak. A katonák a strassburg-i bírósághoz fordultak, a Magyar Helsinki Bizottság segíti őket. 

 

Újabb támadások érték a kelet-ukrajnai donyecki régiót

Két ember meghalt amikor orosz rakéta csapódott egy lakónegyed közelébe. Eközben az ukrán szárazföldi erők parancsnoka arról beszélt, hogy csapataik minél nagyobb veszteséget akarnak okozni az oroszoknak Bahmutnál, mert ez által lehetőség nyílhat az ellentámadásra. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés