videó

Már csak pár napig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire

Az eddigi adatok szerint a középiskolák jó része: 48 százaléka vizsgához köti a felvételt. A központi írásbeli minden nyolcadikosnak ugyanaz lesz majd.

kapcsolódó videók

 

Rázuhant egy fa egy gyermekével sétáló férfira Debrecenben

Jelentős károkat, tartós áramszünetet, sok helyen közlekedési fennakadásokat okozva vonult át az ország területén a vihar. Több mint 100 ezer fogyasztónál volt áramkimaradás, de vannak olyan területek, ahol még mindig nem sikerült helyreállítani a szolgáltatást.

 

Szakértő: A háború évfordulójához közeledve Moszkva valamilyen pozitív eredményt próbál felmutatni

Orosz siker lehet, de fordulópontot nem hoz a háborúban az ukrajnai Bahmut elfoglalása – erről beszéltek híradónknak szakértők. Úgy látják, a háború évfordulójához közeledve Oroszország valamilyen pozitív eredményt próbál felmutatni a harctéren. Korábban a szakértők többsége még tavaszi invázióról beszélt, most azonban a nyugati hírszerzői elemzések már február végére várnak egy nagy orosz inváziót Ukrajnában.

 

Már februárban elindulhat egy nagyobb offenzíva Ukrajna ellen?

Az orosz hadsereg már februárban nagyobb offenzívát indíthat Ukrajna ellen, ezt mondta az ukrán védelmi miniszter. Olekszij Reznyikov szerint hazája felkészült az újabb invázióra, bár a beígért nyugati fegyverek nem fognak időben megérkezni. Közben az oroszok egyre intenzívebben lövik rakétákkal Ukrajna keleti városait.