videó

Akár 50%-os áremelkedés is jöhet karácsonykor a halakra

A rendkívüli időjárás miatt jelentősen kisebbre nőttek a halak a megszokottnál, emiatt pedig jelentős drágulás jöhet az üzletekben. A híradónk által megkérdezett tenyésztők az 50 százalékos áremelkedést sem tartják kizártnak. 

Hirdetés

kapcsolódó videók

 

Figyelmeztetést adott ki az Europol a chat GPT miatt

A szervezet szerint ugyanis nehéz különbséget tenni a mesterséges intelligencia, és az ember által írt szövegek között, így az alkalmas bűnözésre is. A híradónknak nyilatkozó kiberbiztonsági szakértő viszont úgy véli, a mesterséges intelligencia miatt nem kellenek új védekezési modellek. 

 

A Fideszen kívül jelenleg három párt lépi át az 5 százalékos parlamenti küszöböt

A legjelentősebb közvélemény-kutatások átlaga alapján ez a DK, a Mi Hazánk és a Momentum. A küszöb alatti ellenzéki formációk zöme új programmal és aláírásgyűjtéssel igyekszik változtatni ezen. Jelen állás szerint a pártok külön listát fognak állítani a jövő évi európai parlamenti választásokra, vagyis nemcsak a kormánypártokkal, de egymással is versenyeznek.

 

Tüntetést szerveznek az egészségügyi szakdolgozók Pécsen

Bérfejlesztést és a munkakörülményeik azonnali javítását követelik. Azt állítják, hogy a súlyos létszámhiány miatt alig tudják ellátni a munkájukat, a túlterheléstől pedig kimerültek. A pécsi egyetem két szakszervezete viszont nem támogatja az akciót, mert szerintük a szervezők nem képviselnek komoly erőt, a bértárgyalások pedig folyamatban vannak.    

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés