videó

Magyarország is megszavazta az újabb uniós szankciókat Oroszország ellen

Magyarország is megszavazta az újabb uniós szankciókat Oroszország ellen. Szijjártó Péter külügyminiszer szerint hazánk ismét engedményeket kapott az újabb büntető intézkedések alól, hiszen nem lesz olajársapka a csővezetékes kőolajon és a Paks 2 beruházást veszélyeztető nukleáris ipari szankciók sem lépnek életbe. Jávor Benedek volt EP-képviselő szerint azonban nem is volt része a mostani csomagnak az atomenergia, a szankciók kizárólag az olajársapkára vonatkoznak.

kapcsolódó videók

 

Hétvégére 100 kilométer per órás széllökésekre is számítani kell

A mai havazás után hétvégére száraz, hideg és szeles időt jósolnak a meteorológusok.  Egyes országrészekben 100-110 kilométer per órás széllökésre is számítani kell. A híradónknak nyilatkozó meteogyógyász azt mondta: a jelenlegi  időjárás kedvez a felső légúti megbetegedéseknek.

 

Átfogó orosz támadásra számít Ukrajna a háború kitörésének első évfordulóján

Nagy erőkkel készülnek Ukrajnában arra, ha a háború kitörésének első évfordulóján - vagyis 3 hét múlva - az oroszok újra 3 irányból támadnák meg az országot. Közben az Európai Unió vezetői ma Kijevben tárgyaltak Ukrajna támogatásáról. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már idén tárgyalásokat akar kezdeni országa EU-csatlakozásról.

 

Nem várható dízelhiány Magyarországon

Vasárnaptól az EU megtiltja, hogy a tagállamok orosz kőolajszármazékokat vásároljanak. Magyarország mentességet kapott a szankció alól, és a környező országokba is exportálhat kőolajtermékeket az uniós megállapodás értelmében.