videó

Miniszteri utasítást adtak ki az erdőírtások ellen

Félmegoldásnak tartják az ellenzéki pártok azt a miniszteri utasítást, amelyik megtiltja a hazai védett erdők tarvágását. Az LMP, a Párbeszéd és a DK is a kormányrendelet visszavonását követeli. Nagy István agrárminiszter tegnap jelentette be, hogy utasítást ad ki a hazai erdők védelmében.

kapcsolódó videók

 

430 felett maradt a dollár árfolyama

A péntek sem a forint napja volt: az euró árfolyama ma is 420 felett jár, a dolláré pedig 430 forint felett maradt. Az okok többrétűek, de a forint árfolyama azután kezdett drámain gyengülni, hogy a Nemzeti Bank bejelentette, befejezik a kamatemelés időszakát.

 

A sok csapadék ellenére továbbra is alacsony a Balaton vízszintje

Hiába hullott nagy mennyiségű csapadék szeptemberben, még mindig kifejezetten alacsony a Balaton vízszintje. A híradónknak nyilatkozó biológus professzor szerint ennek az az oka, hogy a nyári aszály miatt kiszáradt földek  magukba szívják a csapadékot.

 

Jégeső pusztított az ország déli részén

Egy úgynevezett szupercella okozott nagy pusztítást az ország déli részén tegnap délután. A viharos szél mellett néhol diónyi nagyságú jég is esett. Tompán olyan sok, hogy a helyiek órákig takarították a járdákat és a kerteket a vihar után.